Pasii necesari pentru a obtine un imprumut de la o casa de amanet

amanet pentru ceasuri

Procesul de amanetare este una dintre cele mai vechi profesii din lume, care isi are radacinile in China secolului al V-lea, dar care, secole mai tarziu, casa de amanet este inca puternica si nu da semne de disparitie.

Acest lucru este vizibil si in Romania, unde exista foarte multe case de amanet, de la cele generale, la case de amanet specializate pe anumite nise, cum ar fi carti sau antichitati, ori case de amanet de pentru obiecte de lux. De exemplu, cei care doresc sa obtina un imprumut pot merge la casa de amanet Premium Amanet cu ceasuri de lux, in baza carora pot obtine o suma mare de bani, fie in schimbul amanetarii acestuia, fie chiar a vanzarii ceasului.

Indiferent despre ce fel de casa de amanet ar fi vorba insa, procesul de amanetare este similar, iar clientii trebuie sa parcurga urmatorii pasi:

  1. Alegerea produsului care sa fie amanetat

Un imprumut de la o casa de amanet se bazeaza pe oferirea unui obiect personal valoros ca garantie pentru suma imprumutata. Drept urmare clientii unei casei de amanet ar trebui sa aleaga un obiect de care nu va avea nevoie pe durata imprumutului, deoarece casa de amanet il va pastra pana la rambursarea imprumutului.

De asemenea, proprietarii pot face cateva cercetari pentru a putea estima suma pe care o pot obtine in schimbul obiectului respectiv. In cazul casei de amanet mai sus mentionata, acest lucru se poate face pe pagina de internet PremiumAmanet.ro, unde sunt prezentate marcile de ceasuri care pot fi amanetate, precum si starea in care acestea trebuie sa se afle si documentele necesare.

Premium Amanet cu ceasuri | amanet pentru ceasuri | PremiumAmanet.ro

Premium Amanet cu ceasuri

  1. Evaluarea obiectului amanetat

Odata ales obiectul oferit ca si garantie, in momentul in care se prezinta in casa de amanet pentru ceasuri, obiectul va fi evaluat de un profesionist cu experienta, pentru a observa starea in care se afla si valoarea acestuia, care va determina suma ce poate fi imprumutata.

  1. Oferta de credit

Daca proprietarul este de acord cu evaluarea si suma stabilita de amanet si accepta oferta oferita de acesta, atunci se poate incheia contractul de amanetare dintre cele doua parti, care include comisionul practicat si perioada acordarii imprumutului.