Periuta de dinti electrica vs periuta manuala

Conform unui studiu putini romani folosesc o periuta de dinti electrica, in timp ce ceilalti nu considera o necesitate trecerea de la periuta manuala la o tehnologie superioara

periuta manuala

Conform unui studiu putini romani folosesc o periuta de dinti electrica, in timp ce ceilalti nu considera o necesitate trecerea de la periuta manuala la o tehnologie superioara. Multi cred ca igiena lor orala este destul de buna cu o periuta de dinti standard.

Fii atent la durata periajului

Conform unui studiu clinic, pentru acelasi timp de periere, periuta electrica indeparteaza mai multa placa dentara decat periajul manual si reduce riscul de sangerare. Cu toate acestea, daca periajul manual se efectueaza corect, timp de 3 minute, de 2 pana la 3 ori pe zi dupa mese, este destul de eficient.

Periuta de dinti electrica castiga puncte in ceea ce priveste igiena si performanta: capetele sale rotative sunt adesea rotunde si pot ajunge si in spatiile mai greu accesibile.

Reincarcabile electrice sau cu baterie?

Exista, de asemenea, diferite tipuri de periute de dinti electrice: reincarcabile, cu baterie, rotative, cu cap lung sau cu cap rotund etc. Dar nu toate periutele de dinti electrice sunt la fel de eficiente. Sunt de preferat cele reincarcabile: cele cu baterii nu mai functioneaza la fel de bine cand incep sa se uzeze. Daca se opteaza pentru un model cu baterie, costul va fi redus foarte mult pentru peria in sine, dar eficienta sa este garantata numai daca se schimba bateriile foarte regulat.

De asemenea, doritorii pot alege un model care combina vibratiile si rotatiile: acestea reproduc miscarea recomandata de medici cu o perie manuala si este de preferat alegerea periutelor cu capul rotund pentru periajul precis al fiecarui dinte.

Ceea ce conteaza este tehnica

Importanta este tehnica de periaj si nu obiectul. Chiar si cu un instrument sofisticat, daca periajul este facut prost, nu va fi eficient. Manuala sau electrica, periuta de dinti nu este menita sa fie un gadget la moda: este elementul care contribuie la igiena zilnica si la sanatatea orala.

In cele din urma, depinde de fiecare ce periuta de dinti doreste sa aleaga. De asemenea, acestea se pot alterna. De exemplu, atunci cand urmeaza o calatorie este indicata utilizarea periutei clasice, mai putin voluminoasa decat cea electrica.