Pisicile din rasa Lykoi – caracter si comportament

Iubitorii de pisici cunosc rasele si au preferintele lor. Insa, marea majoritate a pisicilor domestice din gospodarii nu au toate un pedigree, acesta fiind elementul esential care permite recunoasterea unei pisici ca fiind de rasa pura

rasa Lykoi

Iubitorii de pisici cunosc rasele si au preferintele lor. Insa, marea majoritate a pisicilor domestice din gospodarii nu au toate un pedigree, acesta fiind elementul esential care permite recunoasterea unei pisici ca fiind de rasa pura.

Rasa Lykoi, pisica care arata ca un varcolac

Lykoi este o pisica de talie medie, rezultata dintr-o mutatie naturala, aparuta recent, cu un aspect surprinzator. Isi are numele din greaca veche, care inseamna „lup”. Intr-adevar, aceasta pisica arata ca un mic varcolac. Se pare ca rasa Lykoi este un animal de companie minunat, incantator, afectuos si inteligent.

Caracteristici

  • Inaltime medie;
  • Greutate: 2 kg la 4,5 kg;
  • Palton: scurt;
  • Culoare: negru, albastru, rosu, crem sau roan (piper si sare);
  • Speranta de viata: 18-20 de ani;
  • Perioada de gestatie: 63 pana la 68 de zile.

Descrierea rasei Lykoi

Aspectul pisicii Lykoi este similar la prima vedere cu cel al varcolacului. Are particularitatea de a avea o haina scurta, cu un aspect aspru, dar de fapt foarte matasoasa. Paltonul sau poate fi negru, albastru, rosu, crem sau piper si sare (aspect care se numeste roan). Are zone fara blana in jurul ochilor, nasului, gurii si barbiei, de aceea mai este comparata cu un mic varcolac.

Caracterul si comportamentul Lykoi

Contrar a ceea ce ar putea sugera asemanarea sa cu varcolacul, Lykoi este o pisica afectuoasa si fermecatoare, care va aprecia ca este ingrijita. Necesita multa atentie. Este o pisica cu o personalitate foarte indrazneata. Inteligenta, curioasa si plina de viata, Lykoi adora sa se joace si este foarte agila.

Cum sa ai grija de o pisica din rasa Lykoi

Pielea si haina Lykoi nu necesita o intretinere speciala. Doua perieri pe saptamana sunt suficiente. Cu toate acestea, urechile si ochii trebuie curatate in mod regulat. De asemenea, este esential sa i se taie regulat ghearele, deoarece cresc foarte repede.

Dieta rasa Lykoi

Lykoi nu necesita o dieta anume. Poate fi „de casa” sau industriala, dar mai ales de buna calitate, echilibrata si adaptata varstei si starii sale de sanatate.

Sanatatea rasa Lykoi

Nici o problema de sanatate majora nu a fost identificata pana in prezent la pisica din rasa Lykoi. Este adevarat ca aceasta este o rasa mai