Preventia cancerului

Sunteti preocupati de preventia cancerului, cu siguranta. Actionati prin efectuarea unor modificari ce tin de stiulul de viata, dar si de consumul unei alimentatii sanatoase.

sfaturi pentru prevenirea cancerului

Sunteti preocupati de preventia cancerului, cu siguranta. Actionati prin efectuarea unor modificari ce tin de stiulul de viata, dar si de consumul unei alimentatii sanatoase. Este bine de stiut ca tehnicile de prevenire a cancerului sunt intr-o continua evolutie, insa intotdeauna vor fi in stransa legatura cu un stil de viata sanatos, care va face o mare diferenta.

Luati in considerare aceste sfaturi pentru preventia cancerului si veti observa cum organismul va raspunde pozitiv.

Nu fumati sau daca deja o faceti, incercati sa renuntati la tutun. Fumatul a fost asociat cu diferite tipuri de cancer, inclusiv cancerul pulmonar, cel de la nivelul gurii si al gatului, laringelui, pancreasului, vezicii urinare, colului uterin si rinichiului. Tutunul de mestecat a fost legat de cancerul cavitatii orale si a pancreasului. Chiar daca nu fumati, expunerea la fumul de tigara inseamna fumatul pasiv si ar putea creste riscul de aparitie a cancerului pulmonar. Evitarea tutunului sau decizia de a va lasa de fumat este una dintre cele mai importante alegeri ce tin de sanatate, pe care le puteti face. Este, de asemenea, o importanta modalitate de a preveni cancerul. Daca aveti nevoie de ajutor pentru a renunta la tutun, adresati-va medicului vostru, care va va recomanda produsele potrivite in acest sens si alte strategii pentru renuntarea la tigari.

Stabiliti-va o alimentatie sanatoasa- Desi efectuarea unor selectii ale alimentelor sanatoase din supermarket nu va poate garanta prevenirea cancerului, ar putea contribui la reducerea riscului imbolnavirii. Astfel ca este important sa consumati o multime de fructe si legume, dar si alte alimente ce au ca sursa plantele, cum ar fi cerealele integrale si fasolea. Este esential sa evitati obezitatea, sa mancati putin si des, alegand alimente cu un continut scazut de calorii, evitand inclusiv zaharurile rafinate si grasimile din surse animale. Riscul aparitiei a diferite tipuri de cancer, inclusiv cancerul de san, colon, plaman, rinichi, ficat creste odata cu cantitatea de alcool pe care o beti, dar si cu durata de timp in care ati consumat alcool in mod regulat.

Alte sfaturi privind prevenirea cancerului constau in mentinerea unei greutati corporale potrivita staturii voastre si a organismului, in desfasurarea activitatilor fizice, dar si in evitarea razelor directe ale soarelui.