Produse naturale care lupta impotriva oboselii

Pentru a remedia acest lucru, este adesea necesar sa se abordeze sursa problemei, dar este posibil sa se apeleze si la ajutor unor produse naturale care vin in ajutorul organismului in lupta impotriva oboselii

produse naturale

Indiferent daca este fizica sau nervoasa, oboseala rezulta adesea din obiceiuri proaste de viata sau din cauza problemelor de sanatate, cum ar fi lipsa de somn, malnutritia, obezitatea, alergiile, cancerul, suprasolicitarea sau orice infectie in general. Pentru a remedia acest lucru, este adesea necesar sa se abordeze sursa problemei, dar este posibil sa se apeleze si la ajutor unor produse naturale care vin in ajutorul organismului in lupta impotriva oboselii.

Cele mai eficiente produse naturale

Valeriana se afla in stransa legatura cu somnul de milenii intregi. In zilele Greciei Antice, medicii Hipocrate si Galen au recomandat utilizarea sa impotriva insomniei, iar in Evul Mediu, herboristii il vedeau ca pe un calmant perfect. In timpul Primului Razboi Mondial, era chiar obisnuit sa se gaseasca in buzunarele soldatilor care o foloseau pentru a calma nervozitatea provocata de bombardament.

OMS recunoaste utilizarea acesteia pentru a trata tulburarile de somn si, prin urmare, oboseala rezultata. Valeriana poate fi luata oral cu 30 de minute inainte de culcare: se pot infuza 2 pana la 3 g de radacina uscata timp de 5 pana la 10 minute intr-un ibric de apa clocotita.

Ginsengul este considerat de aproape un sfert din populatia lumii drept o planta magica cu nenumarate virtuti, printre care se remarca inclusiv capacitatea de a tonifica corpul oamenilor obositi sau slabiti. Acesta este motivul pentru care ginsengul ar fi o substanta „adaptogena”, adica capabila sa imbunatateasca sanatatea organismului in functie de nevoile sale (cresterea sau scaderea temperaturii corpului si a tensiunii arteriale, stimularea sau calmarea sistemului nervos central etc.).

Ginsengul poate fi luat sub forma unui extract standardizat (care contine 4 pana la 7% ginsenozide) la o rata de 200 mg, de 1 pana la 3 ori pe zi sau prin fierberea a 2 g de radacina in 150 ml de apa timp de 15 minute.

Mestecate timp de milenii in Africa, semintele de cola au fost folosite pentru a combate oboseala fizica si intelectuala. Au folosite cu succes de catre marii calatori care au intreprins lunga traversare a Saharei care au reusit sa tolereze mai bine oboseala, foamea si setea in aceasta perioada.

O astfel de particularitate se explica prin prezența cofeinei in compozitia sa. Experienta zilnica si rezultatele cercetarilor stiintifice arata, fara indoiala, beneficiul acestor seminte in lupta impotriva oboselii pe termen scurt, datorita cofeinei, cunoscuta ca stimulant al sistemului nervos.