Remedii naturale pentru exterminarea furnicilor din gradina

Se pun 3 pana la 5 catei de usturoi intr-o oala cu apa, se lasa sa se odihneasca o zi. A doua zi, se fierb timp de aproximativ 15 minute si, in cele din urma, se aplica acolo unde este necesar

gradina

Gradina trebuie protejata in mod regulat de aparitia vizitatorilor nedoriti, cum ar fi furnicile. Furnicile pot deveni cel mai acerb inamic al plantelor, deoarece sunt capabile sa formeze tuneluri in jurul radacinilor pana cand deterioreaza planta, provocand uscarea si moartea acesteia.

Acestea sunt, de asemenea, un inconvenient daca exista o mini gradina sau daca sunt plantate ierburi aromate, deoarece pot strica recolta intr-un timp scurt.  Exista insa numeroase remedii casnice eficace si complet naturale cum ar fi:

  • Usturoiul

Se pun 3 pana la 5 catei de usturoi intr-o oala cu apa, se lasa sa se odihneasca o zi. A doua zi, se fierb timp de aproximativ 15 minute si, in cele din urma, se aplica acolo unde este necesar.

  • Lavanda

Se fierb 300 de grame de frunze de lavanda intr-un litru de apa, se pune aceasta infuzie intr-o sticla cu pulverizator si se aplica pe plantele atacate.

  • Boabe de orez

Se distribuie o mana de orez crud de-a lungul cararii furnicilor si se asteapta sa fie adunata de catre acestea. Odata ajunse in interior, boabele vor fermenta si vor forma o ciuperca care le ucide.

  • Coaja de portocala

Se taie coaja de portocala in bucati foarte mici si se intinde in jurul furnicarului sau de-a lungul cararii pe care o parcurg furnicile. Cand este transportata la furnicar, coaja de portocala va produce o substanta toxica pentru furnici.

  • Cultivarea mentei

Cultivarea acestei plante aromatice este un produs respingator perfect pentru furnici, pe langa faptul ca ofera un miros placut, ajuta si la prevenirea furnicilor nedorite.

  • Scrumul de tigara

Cenusa de tigara sau jar, orice exista la indemana. Trebuie doar sa fie pusa si stropita in jurul furnicarului.

  • Lamaie

Se raspandeste sucul unei lamai peste zonele pe care merg furnicile.

  • Bicarbonat de sodiu

Se aplica bicarbonatul in zonele care se doresc protejate – furnicile nu se vor apropia.