Menopauza începe la sfârșitul anilor 40 sau începutul anilor 50 pentru majoritatea femeilor. De obicei durează câțiva ani. În această perioadă, cel puțin două treimi dintre femei prezintă simptome ale menopauzei. Acestea includ bufeuri, transpirații nocturne, schimbări de dispoziție, iritabilitate și oboseală. În plus, femeile aflate la menopauză prezintă un risc mai mare de afectiuni, inclusiv osteoporoză, obezitate, boli de inimă și diabet.
Multe femei apelează la suplimente naturale și remedii naturale pentru ameliorarea simptomelor
- Alimente bogate in calciu si vitamina D
Modificările hormonale din timpul menopauzei pot determina o slăbire a oaselor, crescând riscul de osteoporoză. Calciul și vitamina D ofera o stare bună a oaselor, de aceea este important ca dieta sa fie bogata in nutrienti. Aportul inadecvat de vitamina D pentru femeile aflate în postmenopauză este, de asemenea, asociat cu un risc mai mare de fracturi de șold din cauza oaselor slabe. Multe alimente sunt bogate în calciu , inclusiv lactatele precum iaurtul , laptele și branza.
- Obinerea si mentinerea unei greutati sanatoase
Cresterea in greutate in timpul menopauzei este perfect normala. Acest lucru se poate datora unei combinații de hormoni în schimbare, înaintarii in varsta, stilului de viata și genetica. Creșterea excesului de grăsime corporală, în special în jurul taliei, crește riscul de a dezvolta boli precum boli de inimă și diabet. In plus cresterea excesiva in greutate poate afecta simptomele menopauzei.
- Adaugarea in dieta a fructelor si legumelor
O dietă bogată în fructe și legume poate ajuta la prevenirea mai multor simptome ale menopauzei. Fructele și legumele au un conținut scăzut de calorii, deci sunt minunate pentru pierderea în greutate și pentru menținerea în greutate. Pot ajuta la prevenirea bolilor, inclusiv a bolilor de inimă. Acest lucru este important, deoarece riscul de boli de inimă tinde să crească după menopauză. În cele din urmă, fructele și legumele pot ajuta, de asemenea, la prevenirea fracturilor osoase.
- Evitarea anumitor alimente
Anumite alimente pot declanșa bufeurile, transpirațiile nocturne și schimbările de dispoziție, mai ales daca sunt consumate noaptea. Declansatorii obisnuiti includ cofeina, alcoolul si alimente picante sau prea dulci.