O multime de remedii la domiciliu pot contribui la imbunatatirea aspectului tenului si la indepartarea acneei. Acestea includ creme din plante si geluri, uleiuri esentiale si suplimente naturale, dar si anumite modificari in ceea ce priveste stilul de viata. Acneea se dezvolta atunci cand porii se infunda sau se infecteaza cu bacterii si este cea mai frecventa afectiune a pielii.
Cateva remedii naturiste impotriva acneei
Uleiul de arbore de ceai aplicat pe piele poate reduce roseata si inflamatiile, fiind un bun antibacterian si antiinflamator, ceea ce inseamna ca poate ucide si bacteriile care cauzeaza acneea. Studiile arata ca acest ulei poate functiona asemeni a 5% peroxid de benzoil, care este intalnit in majoritatea medicamentelor pentru piele. Il puteti aplica in creme, geluri sau uleiuri esentiale, ori direct pe zona inflamata.
Uleiul de jojoba este o substanta naturala, ceara extrasa din semintele arustului de jojoba. Substantele din uleiul de jojoba ajuta la repararea pielii deteriorate, ceea ce inseamna ca ajuta la accelerarea vindecarii ranilor, inclusiv a celor acneeice. Unii dintre compusii din ulei pot ajuta la reducerea inflamatiei pielii, ceea ce inseamna ca reduce roseata si umflaturile din jurul cosurilor. Amestecati uleiul de jojoba cu crema sau gel si aplicati-l pe zona afectata, dar direct, cu ajutorul unei dischete demachiante.
Aloe Vera este un antibacterian natural si antiinflamator, ceea ce inseamna ca poate reduce aspectul inestetic al acneei si poate preveni aparitia cosurilor. Contine multa apa si este un hidratant excelent, in special pentru persoanele care au un ten uscat. Un studiu efectuat in 2014 arata ca cei ce au utilizat crema cu tretinoin si aloe vera timp de 8 saptamani au observat o imbunatatire semnificativa.
Mierea este utilizata pentru tratamente la nivelul pielii, de mii de ani, multumita continutul de antioxidanti. Medicii folosesc miere in pansamente multumita proprietatilor sale antibacteriene si de vindecare a ranilor. Aplicati o cantitate mica folosind o discheta demachianta pe zona infectata, ori pe tot tenul, o masca din miere.
Multi practicanti de medicina traditionala folosesc usturoiul pentru a trata infectiile si pentru a spori capacitatea organismului de la lupta impotriva germenilor si a infectiilor. Odata introdus usturoiul in dieta alimentara, organismul va beneficia de compusi care au efecte antibacteriene si antiinflamatoare naturale.