Rosu si negru, un roman din categoria carti la reducere

Subiectul principal al romanului Rosu si negru, una din acele carti la reducere ce nu trebuie ratate

Unul dintre cele mai apreciate romane de dragoste ale tuturor timpurilor care intra in categoria carti la reducere in oferta multor anticariate, Rosu si Negru scris de Stendhal este o cronica a secolului 19, un roman deopotriva istoric si psihologic. De asemenea, romanul este o sursa importanta de informatii despre Revolutia din anul 1830. Cu un titlu deosebit de sugestiv, in roman sunt prezentate doua elemente aflate in contradictoriu in acele timpuri: Biserica, reprezentata de culoarea neagra si armata, reprezentata de culoarea rosie.

Subiectul principal al romanului Rosu si negru, una din acele carti la reducere ce nu trebuie ratate

Subiectul romanului Rosu si Negru se concentreaza in principal pe viata personajului principal ale carui conflicte interioare sunt atat de puternice incat reuseste sa captiveze cititorii pana la ultima pagina. In roman sunt prezentate doua planuri: cel interior, la care doar cititorii si clientii PrintreCarti.ro pot ajunge, si cel exterior, la care poate ajunge toata lumea. Placerea cititorilor de a intra in mintea personajului si de a-l cunoaste treptat este dezvaluita din primele zeci de pagini.

Scurta prezentare a actiunii romanului Rosu si Negru

Personajul principal, Julien Sorel, in varsta de 19 ani este fiul unui taran dintr-un mic orasel din Franta. Julien il ia pe Napoleon Bonaparte ca si model de erou, imbratisand o cariera militara. De aceea, primul pas pe care il face pentru a-si ridica statutul social este acela de a deveni preot.

Carti la reducere | PrintreCarti.ro

carti la reducere

Primarul orasului incearca sa se ridice deasupra concurentului sau si il angajeaza pe Julien drept profesor particular pentru copiii sai. Intre Julien si sotia primarului se leaga o aventura de dragoste, o iubire nebuneasca, descoperita tocmai de catre adversarul primarului care incepe sa imprastie zvonurile. Dupa ce sotia primarului isi convinge sotul de falsitatea acuzatiilor, Julien este trimis la o scoala de preoti, dupa care ajunge la un marchiz in Paris, unde face o noua cucerire, fiica marchizului care ramane si insarcinata cu acesta, in simplul scop de a se ridica in societate.

Povestea romanului ia o intorsatura surprinzatoare cand marchizul primeste o scrisoare de la sotia primarului care il avertizeaza despre scopurile lui Julien.