Sali de clase virtuale cu Google Classroom

Sala de clasa virtuala a ajutat educatorii si comunitatea de cursanti din intreaga lume sa se adapteze la conditiile provocatoare ale pandemiei

clase virtuale

In prezent, salile de clasa virtuale sunt folosite peste tot datorita implementarii pe scara larga a salilor de clasa online si a tehnologiilor de transformare digitala. Recenta pandemie a transformat aproape toate clasele offline in clase virtuale.

Sala de clasa virtuala a ajutat educatorii si comunitatea de cursanti din intreaga lume sa se adapteze la conditiile provocatoare ale pandemiei. Elevii si profesorii au invatat si au predat din confortul caselor lor folosind diferite tehnologii de clasa virtuala.

Ce este clasa virtuala?

Inainte de a defini clasa virtuala, trebuie inteles termenul „mediu de invatare virtual”. Un mediu virtual de invatare este o platforma bazata pe web care ofera continuturile de invatare intr-un mod structurat similar cu modul in care este disponibil din invatarea normala la clasa.

Continutul cursului va fi disponibil sub forma de subiecte structurate ca un manual. Resursele pentru diferite subiecte vor fi legate de subiectul asociat. Vor exista, de asemenea, facilitati pentru interactiunea profesor-elev si elev-student impreuna cu invatarea.

O clasa virtuala faciliteaza interactiunea in direct intre profesori si cursanti. Odata ce s-a inteles aceasta definitie, se pot identifica separat tehnologiile clasei virtuale de alte instrumente de e-learning, cum ar fi LMS (Learning Management System) si Institute ERPs (Enterprise Resource Planning Software).

Avantaje ale salilor de clasa virtuale fata de salile de clasa reale
  • Interactiune in timp real

Tehnologia software a clasei virtuale faciliteaza interactiunea in timp real intre profesori si cursanti. Acest lucru se realizeaza folosind functia de videoconferinta disponibila in instrument. Impreuna cu solutia de videoconferinta, va exista o functie de chat de grup care permite feedback-ul instant al profesorilor si eliminarea indoielilor cu privire la subiectul predat.

Interactiunea in timp real disponibila in solutiile de clasa virtuala se aseamana cu salile de clasa reale in anumite perspective si poate oferi mai multe canale de comunicare intre cursanti si profesori.

  • Discutii asincrone cu colegii de clasa

Chiar daca proprietatea majora a unei clase virtuale este natura sa sincrona, discutiile si progresul cursului se pot intampla asincron datorita disponibilitatii 24/7 a clasei virtuale. Elevii pot pune intrebari oricand, iar ceilalti cursanti sau profesori le pot raspunde. Studentii care au pus intrebarea vor primi o alerta instantanee atunci cand raspunsul este postat.