Santorini: cateva motive pentru a vizita frumoasa insula greceasca

Datorita frumusetii sale naturale, Santorini se confrunta cu o problema - multi vizitatori in timpul verii. De aceea, octombrie este cel perfect pentru vizite, nu exista multi turisti, apa este calda si vinul este un deliciu.

turism Grecia

Se poate spune ca cea mai frumoasa insula din Grecia, este o combinatie de stanci inalte, ape indiene si sate in alb. Perfecta pentru o pauza de vara.

In jurul anului 1620, o eruptie uriasa a provocat prabusirea centrului celor mai sudice insule din Ciclade. Marea Egee a inceput sa curga in caldera rezultata, lasand piatra vulcanica in forma de semiluna pe care o cunoastem acum ca Santorini. Datorita frumusetii sale naturale, Santorini se confrunta cu o problema – multi vizitatori in timpul verii. De aceea, octombrie este perfect pentru vizite, nu exista multi turisti, apa este calda si vinul este un deliciu.

Hotelurile din Santorini ofera privelisti uimitoare pe caldera. Majoritatea hotelurilor din Santorini sunt lipite de caldera pentru o priveliste minunata. Exista ceva pentru fiecare buget, iar Grace Santorini este o legenda printre optiunile de top. Pentru ceva mai ieftin, Aqua Vista Hotels are o colectie de zece proprietati tip boutique in jurul calderei. Cea mai recenta descoperire este casa Hideaway, ale caror preturi sunt reduse cu aproape jumatate in octombrie.

Santorini are cele mai frumoase apusuri de soare, si orasul pitoresc Oia, in special, este cunoscut pentru cele mai frumoase apusuri de soare de pe Pamant.

Vinul este uimitor, Santorini fiind plin de mancare si vinuri. Restaurantul Nichteri de pe plaja Kamari, are cele mai bune mancaruri grecesti gourmet si o atmosfera minunata. Cel mai bun restaurant pentru a vedea apusul soarelui este Dimitri’s Taverna din Ammoudi Port. In ceea ce priveste vinul, luna octombrie este cea mai buna luna pentru degustarea vinului nou de sezon. Vinurile Santorini sunt apreciate pentru aroma lor italiana – in timpul cruciadelor, un nobil venetian a capturat insula si influenta lui este inca gustata in ofertele dulci si rosii si pe 22 octombrie este sarbatoarea religioasa a lui Agios Avekios, patronul sfant de vin.

Se pot face excursii cu barca in jurul coastei pentru o vedere diferita a insulei. Santorini Sailing ofera unele dintre cele mai bune excursii cu catamaranul, cu opriri la plaje si piscine termale, plus pranz si bauturi gratuite. Pe mal, alpinismul si drumetiile sunt excelente.