Sarea Epsom: beneficii si utilizari

Sarurile Epsom se pun la radacina parului. Parul nu va deveni brusc stralucitor si curat, dar spalarea parului va putea fi amanata o zi

sarea Epsom

Cunoscuta si sub denumirea de sare amara sau sulfat de magneziu, sarea Epsom este un mineral natural care a fost extras pentru prima data in Anglia, in orasul Epsom, din izvoare minerale amare.  Aceasta substanta este compusa din magneziu, sulf, apa si oxigen.

O astfel de combinatie de elemente chimice are un efect benefic asupra activitatii sistemului cardiovascular si nervos, imbunatateste somnul si memoria, mareste concentratia, curata celulele de toxine, amelioreaza tensiunea musculara, favorizeaza o mai buna absorbtie a nutrientilor si completeaza lipsa de magneziu in corp.

Aceasta compozitie unica de sare Epsom o face o comoara a frumusetii. Beneficii si utilizari pentru pielea fetei si a corpului:

  • Promoveaza eliminarea acneei;
  • Reface procesele de regenerare dupa vanatai si alte rani de pe suprafata pielii;
  • Indeparteaza celulele epiteliale, reinnoieste pielea;
  • Curtata porii, pregateste pielea pentru curatarea cosmetica.

Este util sa foloseasca sare amara persoanele cu tip de ten gras, care este predispus la acnee.  Cu siguranta, acestia au observat ca, dupa o vacanta la mare sau ocean, cele mai multe probleme ale pielii sunt semnificativ reduse, cum ar fi acneea, dar dupa un timp, efectul dispare si aceasta revine?

Se poate obtine acelasi rezultat departe de plaja sau coasta primitoare, pur si simplu – se spala fata dimineata si seara cu o solutie de sulfat de magneziu diluata intr-o cantitate mica de apa rece pana se dizolva complet.

Sare Epsom pentru par

Pentru cei care isi doresc un par sanatos si puternic, sarurile Epsom sunt indispensabile. Exista mai multe moduri de a le utiliza:

Se pot amesteca cu balsamul sau masca de par intr-un raport 1 : 1 si se tin pe par timp de 5 – 10 minute. Parul va deveni stralucitor si cu volum. Magneziu este utilizat si in caz de cadere a parului – are un efect de intarire.

Ca sampon uscat

Sarurile Epsom se pun la radacina parului. Parul nu va deveni brusc stralucitor si curat, dar spalarea parului va putea fi amanata o zi. Daca se vor efectua astfel de proceduri timp de o luna sau mai mult, intervalul dintre spalari va creste.