Scapa de raceala si gripa cu laptisor de matca

Mierea are un efect de vindecare, propolisul are un efect benefic asupra durerilor de gat - acest lucru este deja cunoscut de aproape toti

laptisor de matca

Laptisorul de matca contine substante care sunt foarte eficiente in a tine la distanta virusii sau in a ajuta la recuperarea rapida a organismului dupa o gripa.

Mierea are un efect de vindecare, propolisul are un efect benefic asupra durerilor de gat – acest lucru este deja cunoscut de aproape toti. Apiterapia devine din ce in ce mai populara. Dintre produsele stupului, locul regal este ocupat de laptisorul de matca – o substanta alba cremoasa, cu o nuanta sidefata, care are proprietati nutritive exceptionale.

Un adevarat cocktail antimicrobian

Diverse zaharuri, minerale valoroase, antioxidanti, peste 10 aminoacizi, continut ridicat de vitamine B, aminoacizi – compozitia bogata a laptisorului de matca face obiectul unor cercetari continue.

Cercetatorii japonezi au demonstrat ca una dintre grasimile sale – 10-2 HDA – este capabila sa stimuleze sistemul imunitar uman in prezenta virusurilor si sa regleze inflamatia care insoteste boala. Oamenii de stiinta chinezi au demonstrat ca aceeasi substanta inhiba cresterea diferitelor bacterii, inclusiv Staphylococcus aureus si a unor bacili.

Laptisor de matca – cum se foloseste?

Laptisorul de matca este foarte sensibil, usor de oxidat si de fermentat, asa ca trebuie pastrat la frigider la o temperatura de 2-5 grade.

Se consuma dimineata pe stomacul gol pentru ca organismul sa poata absorbi mai bine nutrientii. Multi il prefera amestecat cu o lingurita de miere, pentru a-i atenua gustul usor acru. Medicii recomanda o doza zilnica de 500 mg pana la 1 g timp de 20 de zile. Timp de o saptamana, dupa boala se poate ajunge la 2 g pe zi, iar la debutul gripei se pot lua 5 g o data.

Poate fi folosit si sub forma de capsule in combinatie cu alte substante care stimuleaza sistemul imunitar, precum mierea si propolisul.

Pentru alergii cutanate si probleme respiratorii, trebuie consultat un medic inainte de a incepe un curs de tratament cu laptisor de matca, deoarece contine multi alergeni. Are si efect estrogenic, facandu-l un instrument potential in lupta impotriva cancerului, dar este mai bine sa se evite administrarea lui in cazul formelor hormono-dependente de cancer de san si prostata.