Semnele somnului insuficient

Somnul este o parte importanta a vietii. Este intervalul de timp in care corpul ia o pauza si se regenereaza pentru a putea face fata provocarilor zilnice. Dar ce se intampla daca nu dormim destul?

insomnii

Somnul este o parte importanta a vietii. Este intervalul de timp in care corpul ia o pauza si se regenereaza pentru a putea face fata provocarilor zilnice. Dar ce se intampla daca nu dormim destul?

In primul rand, semnele somnului insuficient apar pe piele. Unele studii au gasit o legatura a lipsei de somn cu acneea, iar explicatia este legata de modul in care somnul controleaza hormonii din corp. Privarea de somn dauneaza si sistemului imunitar, lasand corpul prada multor probleme de sanatate.

Roseata, umflarea, cercurile intunecate din jurul ochilor si cearcanele, toate sunt semne ca somnul nu este suficient. Persoanele defavorizate in ceea ce priveste somul au tendinta de a dezvolta mai multe riduri si simptome de ochi obositi. S-ar putea ca organismul sa nu aiba control asupra hormonilor implicati in reparatia tesuturilor, lucru care se intampla in etapele de somn profund.

Cand odihna este suficienta, corpul poate controla in mod corespunzator hormonii care afecteaza starea de foame. Fara acestia apare nevoia de a manca mai mult decat este necesar, ceea ce duce spre cresteri nedorite in greutate. Tot lipsa de somn indruma oamenii catre consumul de cafea. Pe terment scurt, cafeaua are beneficii ca sporirea atentiei sau o mai buna capacitate de concentrare, dar pe termen lung poate duce la insomnie sau anxietate.

Depresia si lipsa somnului au o stransa legatura!

Iritabilitatea este un semn important al somnului putin, la fel si capacitatea de concentrare sau atentia distributiva. De asemenea, depresia si lipsa somnului au o stransa legatura. Mai rau este ca depresia poate duce la somn insuficient, insa si reciproca este valabila.

Majoritatea adultilor au nevoie de 7 pana la 9 ore de somn pe noapte. Asigurati-va ca acesta este unul odihnitor. Pentru aceasta este nevoie de un program bine stabilit in care ora si culcare si ora de trezire sa fie aceeasi in fiecare zi. Camera trebuie sa fie racoroasa, linistita si intunecata salteaua cat mai tare. Un somn bun face bine corpului si mintii, ceea ce ajuta la functionare cu randament maxim!