Sfaturi de amenajare pentru camera copilului

Patul este, fara indoiala, unul dintre cele mai importante elemente atunci cand vine vorba de amenajare pentru camera copilului.

Paturile, dulapurile si rafturile pot fi achizitionate ca set sau ca articole separate. 

Patul este, fara indoiala, unul dintre cele mai importante elemente atunci cand vine vorba de amenajare pentru camera copilului.

amenajare pentru camera copilului

Descoperiti principalele tipuri de paturi care pot insoti noptile copilului dumneavoastra de la primele zile pana la copilaria timpurie, cautand pe internet poze cu modele in trend.

Perfect adaptate dimensiunilor sugarilor, leaganele si cosurile sunt potrivite pentru copii sub 3 luni. Leagane-le si cosurile trebuie sa fie stabile, fundul trebuie sa fie rigid, iar salteaua trebuie sa fie ferma (copilul nu trebuie impins) si ajustata perfect astfel incat copilul sa nu poata aluneca.

Utilizat de la nastere la aproximativ 2 ani, primul pat poate fi cu bare (fixe, detasabile sau cu o parte culisanta), cu pereti solizi sau in plexiglas. Respectand standardele foarte precise, spatiul dintre barele patutului pentru copii nu trebuie sa depaseasca 7,5 cm, iar inaltimea coloanelor nu trebuie sa fie mai mica de 60 cm. Unele paturi evolueaza si se transforma, datorita unui kit, in paturi junior.

La varsta de 2 ani, patul pentru copii din primele luni devine prea mic pentru copil, este timpul sa se mute intr-un pat junior. Pentru a evita caderea, inevitabila la inceput, gradelele pentru pat care sunt fixate intre saltea si rama patului vor fi un mare confort. Tineti cont de configuratia camerei pentru ca patul sa se potriveasca perfect.

Dulapurile pentru copii sunt proiectate pentru a optimiza stocarea. Cu un dulap, veti avea mereu lucrurile in ordine dar este foarte important sa respectati toate masurile de siguranta. Daca dulapul nu este la set cu patul asigurati-va ca se potriveste in camera. 

Daca aveti suficient spatiu, dulapul este un spatiu important de stocare. Cand cumparati dulapul pentru copii, asigurati-va ca acesta se potriveste perfect dimensiunilor, caracteristicilor si designului cu nevoile dvs. si cu camera. Dulapul pentru copii are avantajul de a avea rafturi reglabile, multe rafturi si sertare ajustate la imbracaminte. Dulapul pentru copii trebuie sa evolueze in functie de nevoile dvs. si sa permita copilului sa aiba un univers in masura sa.