Slabesti garantat respectand acesti pasi

Planurile sanatoase urmaresc o pierdere de cel mult 1-2 kilograme pe saptamana.

diete-pentru-slabit

Nu exista alimente sau pastile care ard grasimile in mod magic. Niciun super-aliment nu va modifica codul genetic al organismului. Niciun produs nu va topi in mod miraculos grasimea in timp ce va uitati la TV sau in timpul somnului. Mai mult decat atat, unele ingrediente din suplimente si produse pe baza de plante pot fi periculoase si chiar mortale. Evitati orice plan de dieta cu pastile si produsele pe seama carora se spune: Pierdere Rapida in Greutate!

Slabirea lenta si stabila are mai multe sanse sa dureze decat schimbarile dramatice ale metabolismului.

Planurile sanatoase urmaresc o pierdere de cel mult 1-2 kilograme pe saptamana.

Daca veti pierde rapid in greutate, veti pierde si musculatura. De asemenea, veti avea mai multe sanse sa recastigati rapid kilogramele.

Cantitati si limite

Exista diete care permit cantitati nelimitate de orice alimente, cum ar fi supa de varza. Este plictisitor sa mananci acelasi lucru mereu si greu sa ramanem cu planuri monotone. Evitati orice regim alimentar care elimina sau restrictioneaza sever grupuri intregi de alimente, cum ar fi carbohidratii. Chiar daca luati multivitamine, veti pierde in continuare substante nutritive critice.

Combinatii specifice de alimente

Nu exista dovezi care sa sustina eficient ca asocierea anumitor alimente sau consumul de alimente la anumite ore ale zilei va ajuta la scaderea in greutate. Consumul de combinatii „gresite” de alimente nu le provoaca sa se transforme imediat in grasimi sau sa produca toxine in intestine, asa cum sustin unele planuri.

Meniuri rigide

Viata este deja destul de complicata. Limitarea alegerii alimentelor sau urmarea unei diete rigide poate fi o sarcina coplesitoare, dezagreabila. Cu orice dieta noua, intotdeauna intrebati-va: „Pot sa mananc asa pentru tot restul vietii mele?” Daca raspunsul este nu, planul nu este pentru voi.

Exercitiile fizice

Activitatea fizica regulata este esentiala pentru o buna sanatate si gestionarea greutatii normale. Daca doriti sa mentineti o greutate sanatoasa, sa dezvoltati musculatura si sa eliminati grasimea, cea mai buna cale este combinatia dintre o dieta sanatoasa si cat mai multa miscare. Pentru un plan personalizat adaptat stilului vostru de viata si preferintelor alimentare, consultati un nutritionist sau dietetician cu experienta in gestionarea greutatii.