Sleep mode sau shut down?

Shut Down este starea in care laptopul se opreste efectiv pentru un maxim de economie a energiei, fie sub forma bateriei sau de conectare la retea

shut down

Peste noapte, laptopul trebuie sa se odihneasca in mod corespunzator, astfel incat a doua zi sa poata fi folosit la capacitatea maxima si sa nu dea erori. Un laptop care este tinut deschis in permanenta nu va da acelasi randament cu un laptop care va fi inchis peste noapte sau atunci cand nu este folosit. Principala intrebare a utilizatorilor este cum sa isi inchida laptopul si pentru cat timp?

Modul sleep – ce presupune si ce avantaje aduce?

Modul sleep al laptopului este starea in care acesta intra in mod automat daca nu mai este folosit o perioada de timp stabilita de utilizator. Sleep este modul in care toate ferestrele raman deschise si starea curenta a lor este salvata in memoria RAM a acestuia, astfel incat, cand deschid capacul laptopului sau misca mouse-ul pe desktop, vor aparea asa cum au fost lasate de la bun inceput. Pentru a aduce totul din nou la viata, dureaza doar o secunda sau doua, astfel incat laptopul sa revina la starea lui initiala.

Daca bateria se termina in timp ce se afla in acest mod, laptopul va salva automat totul pe hard disk si se va relua automat cand este conectat iar la curent. Modul sleep este preferat de utilizatori pentru ca foloseste mai putina energie, ceea ce este important pentru dispozitivele care ruleaza pe baterie.

Modul sleep este cel mai potrivit pentru momentele in care utilizatorii nu se indeparteaza prea mult de computer, nu peste noapte.

Modul Shut Down – ce presupune si ce avantaje aduce

Shut Down este starea in care laptopul se opreste efectiv pentru un maxim de economie a energiei, fie sub forma bateriei sau de conectare la retea. Dezavantajele acestui mod de inchidere a laptopului este ca se opresc si se inchid toate ferestrele astfel ca in momentul in care va fi repornit, utilizatorii nu se vor apuca imediat de lucru.

In schimb, se va economisi bateria, curentul electric si se va asigura o functionare corespunzatoare si o durata de viata mai mare a dispozitivului.