Indicatiile OMS cu privire la consumul apei demineralizate

Hidroinstal Water va ofera servicii complete de proiectare, executie, montaj si service instalatii pentru potabilizarea apei, pentru care indeplineste cerintele standardului ISO 9001.

Demineralizare apa

Asa cum se poate deduce din denumire, apa demineralizata, denumita si apa deionizata, este aproape complet lipsita de minerale naturale dizolvate. Aceasta apa este, in general, definita ca avand intre 1-10 mg/l de solide totale dizolvate (TDS). Prin contrast, apele de izvor sau mineralele au nivele de TDS cuprinse intre 50-300 mg/l. In timp ce termenul de apa demineralizata pare suficient de nevinovat, este aceasta apa sigura pentru a fi consumata ca si apa potabila?

Multe autoritati au afirmat ca consumul acestei ape va afecta sanatatea in mod negativ. Una dintre aceste autoritati este Organizatia Mondiala a Sanatatii care a elaborat un raport intitulat ”Riscurile pentru sanatate ale apei demineralizate”. In acest raport se declara ca ”a fost demonstrat ca apa cu un continut scazut de minerale are un efect negativ asupra homeostaziei, compromitand metabolismul”.

Pentru a raspunde la intrebare de ce un continut mic de minerale a apei poate avea efecte negative asupra sanatatii, OMS declara ca:

  • Are un impact negativ asupra diferitelor aspecte ale biologiei umane;
  • Nu ofera mineralele esentiale pentru sanatatea noastra;
  • Saraceste mancarea de mineralele esentiale atunci cand este utilizata la gatit;
  • Ataca suprafetele metalice, cum ar fi instalatiile din cupru si plumb, rezervoarele si chiar sticlele, dizolvand metale si alte impuritati in apa.

Desi apa demineralizata produsa prin osmoza inversa sau distilare poate fi cat se poate de apropiata de molecula pura, majoritatea profesionistilor din domeniul medical sunt de acord ca nu este natural nici sanatos consumul acesteia ca si apa de baut. Ceea ce este interesant este faptul ca reglementarile actuale privind apa potabila sunt centrate pe asigurarea apei potabile prin indepartarea sau reducerea contaminantilor nocivi. Cu toate acestea se pune accent pe faptul ca este absolut necesar ca mineralele naturale sa ramana in apa de baut.

Statii de demineralizare apa | www.hidroinstal.ro

Statii de demineralizare apa

Cu toate acestea, apa demineralizata este extrem de utila in diverse echipamente industriale de productie sau chiar in propriul fier sau in statia de calcat. Daca activitatea dumneavoastra presupune folosirea apei pure, atunci o statie de demineralizare pentru apa este tot ce aveti nevoie. In acest sens, compania Hidro Instal va poate fi de folos prin furnizarea de echipamente si informatii cu privire la obtinerea apei pure din osmoza inversa si alte statii de tratare pentru apa. Accesati http://www.hidroinstal.ro/ pentru a afla mai multe!