Despre beneficiile pentru sanatate ale terapiei cu sucuri de legume se vorbeste de ani de zile, insa in acest articol se va acorda o atentie speciala actiunii sucurilor de legume. Ce sucuri de legume se pot folosi in locul medicamentelor si ce boli se pot trata cu ele?
Puterile vindecatoare ale sucurilor de legume curata corpul de toxine si il ajuta sa se refaca mai repede dupa boala. Motivul este ca legumele sunt consumate crude si, in consecinta, isi pastreaza toti nutrientii care altfel se pierd, chiar si cu un tratament termic minim.
In plus, ,,medicamentul vegetal” este absorbit de organism in mai putin de 20 de minute, ceea ce explica actiunea sa rapida. Cei care doresc sa incerce efectul miraculos al terapiei cu suc, trebuie sa consume minimum o jumatate de litru si maximum 2 litri pe zi.
Ingrediente ale sucurilor de legume
Acestea sunt desigur legumele in sine, dar fiecare are un efect diferit asupra organismului, de exemplu:
Sucul de castraveti – datorita continutului sau de potasiu, bautura este recomandata persoanelor cu tensiune arteriala scazuta. Este potrivit si pentru vara, deoarece hidrateaza si reimprospateaza.
Sucul de rosii – bogat in minerale precum magneziu, fier si calciu, acest suc de legume este recomandat pentru problemele metabolice si bolile intestinale. Insa trebuie retinut ca aportul de suc de rosii creste dramatic pofta de mancare.
Suc de morcovi – unul dintre cele mai utile sucuri de legume datorita abundentei substantelor utile – vitaminele A, B, D, E, K, minerale precum calciu, fier, cupru si betacaroten. Sucul de morcovi stimuleaza sistemul imunitar si are grija de buna functionare a sistemului nervos. Este recomandat pentru probleme cardiace sau renale, iar unii oameni de stiinta sustin ca actioneaza si ca o masura preventiva impotriva cancerului. De retinut: nu se va consuma carne in timpul tratamentului cu suc de morcovi.
Suc de sfecla rosie – in ciuda efectelor benefice pe care le are, ar trebui abordat cu atentie, deoarece in cantitati excesive poate provoca ameteli si greata. Prin urmare, in majoritatea cazurilor, se va incepe combinat cu suc de morcovi, iar cantitatea de sfecla se va creste treptat. Sucul de sfecla rosie este recomandat pentru detoxifierea si refacerea organismului dupa boala.