Top 4 lucruri pe care sa le stii despre un implant dentar

Medicii de la Elveto-Dent.ro sustin faptul ca implanturile se adreseaza cu precadere adultilor care au o stare de sanatate buna si care nu sufera de boli care necesita tratamente speciale

Elveto-Dent.ro

Persoanele care isi doresc sa isi completeze dantura si sa se bucure din nou de o masticatie corecta, dar si de o vorbire usoara si un aspect fizic placut au la dispozitie posibilitatea de a-si pune un implant dentar sau mai multe, in functie de caz. Este vorba despre un tratament medical modern, la care apeleaza din ce in ce mai multi pacienti care inteleg cat de important este sa poata manca nestingheriti si care, in acelasi timp isi doresc sa zambeasca si sa vorbeasca fara a se simti jenati. Inainte de realizarea unei programari, indivizii trebuie sa stie, insa cateva lucruri extrem de importante!

Ce este un implant dentar ?

Pentru inceput, viitorii pacienti trebuie sa stie despre un implant dentar ca este realizat sub forma unui surub din titan, care se insereaza in os, cu scopul de a obtine o radacina solida. Medicii se ocupa de plasarea implantului numai dup ace locul extractiei este vindecat complet sau, in functie de caz imediat dupa extractie. Ulterior, peste implant se aseaza o piesa metalica, denumita bont protetic, iar deasupra ei se pune o coroana, o punte sau o proteza.

Cine isi poate pune implanturi?
Medicii de la Elveto-Dent.ro sustin faptul ca implanturile se adreseaza cu precadere adultilor care au o stare de sanatate buna si care nu sufera de boli care necesita tratamente speciale. Este important ca organismul indivizilor sa aiba capacitatea de a acepta implanturile, astfel incat oamenii sa se poata bucura de rezultatele dorite. Inainte de inceperea tratamentului, doctorii solicita pacientilor sa isi faca un set de radiografii speciale, dar si analize de sange.

Implant dentar | Elveto-Dent.ro

implant dentar

Cat timp dureaza interventia?

In ceea ce priveste durata interventiei, ea nu depaseste in general 1-2 ore pentru un singur implant. Atunci cand indivizii au nevoie de mai multe implanturi, cel mai probabil medicii au nevoie de mai mult timp la dispozitie sau pot alege sa le puna treptat, pe parcursul a mai multe sedinte.

Perioada de vindecare

Nu in ultimul rand, indivizii care sunt interesati sa isi puna implanturi trebuie sa mai stie si faptul ca perioada de vindecare este de aproximativ 6 luni. Pacientii trebuie sa fie foarte atenti la alimentele pe care le consuma in aceasta perioada, dar si la bauturile pe care le aleg, astfel incat sa se protejeze cat mai bine. Ideal este ca indivizii sa mearga regulat la medicul stomatolog, pentru a se asigura ca totul este in regula!