Totul despre aparitia menopauzei la femei

Fiecare organism este diferit asa ca nu exista situatii general valabile pentru toate femeile. Pentru a stabili inceputul menopauzei, medicii ginecologi urmaresc o absenta de cel putin 1 an a ciclului menstrual.

totul despre menopauza

Unul dintre principalele semne de imbatranire este fara doar si poate instalarea menopauzei. Menopauza este modul in care organismul trage un semnal de alarma si le avertizeaza pe femei asupra schimbarilor hormonale ce vor aparea.

Oricat de greu ar parea, femeile trebuie sa aiba grija de regimul de viata si trebuie sa mearga in mod period la medic pentru a primi sfaturile necesare unei bune functionari a organismului. In principiu, o femeie ajunge sa traiasca pana la 20-30 de ani fara estrogenul produs de corp in prima parte a vieti si desi efectele pot fi dintre cele mai diferite, viata isi poate urma cu lejeritate cursul.

In general, menopauza se instaleaza in jurul varstei de 50 de ani, insa sunt si situatii cand poate aparea si mai devreme.

Fiecare organism este diferit asa ca nu exista situatii general valabile pentru toate femeile. Pentru a stabili inceputul menopauzei, medicii ginecologi urmaresc o absenta de cel putin 1 an a ciclului menstrual. In cazul in care sangerarile apar la interval de cateva luni, se considera ca organismul a intrat intr-o stare de perimenopauza si se incearca prelungirea acesteia o perioada cat mai lunga de timp, inclusiv cu ajutorul tratamentelor medicamentoase.

Unele dintre cele mai greu de suportat simptome sunt fara doar si poate bufeurile, insomnia, dar si capacitatea de concentrare. Printr-un stil de viata cat mai sanatos si prin consumul ridicat de fructe si legume, femeile pot atenua efectul acestora astfel incat sa aiba o stare generala de sanatate acceptabila. Medicii recomanda chiar si practicarea unui sport usor pentru mentinerea unei conditii fizice de invidiat.

Exista o multime de tratamente medicamentoase pe care medicii le recomanda intr-o astfel de situatie. Tratamentele hormonale sunt cele mai raspandite datorita faptului ca ofera un substitute al progesteronului. Organismul are nevoie de un echilibru din punct de vedere hormonal pentru o buna functionalitate o perioada cat mai indelungata de timp.

Calciul sau Vitamina D nu ar trebui sa lipseasca din nicio schema de tratament avand in vedere schimbarile prin care femeile trec. Corpul are nevoie de ajutor pentru a face fata acestor schimbari.