Totul despre dieta militara

dieta militara

Dacă sunteți în căutarea unei diete rapide și eficiente pentru a pierde în greutate rapid, dieta militară poate fi o variantă pentru a ajuta la atingerea obiectivelor dumneavoastră într-un timp scurt.

Această dietă a fost concepută initial pentru a ajuta recrutii militari să fie în formă înainte de a începe antrenamentul, dar a devenit populară pentru persoanele care doresc să slăbească rapid. În acest articol, vom discuta tot ce trebuie să știți despre dieta militară, cum să o faceți și dacă trebuie să o încercați.

Ce este dieta militară?

Dieta militară, cunoscută și sub numele de dieta de 3 zile, este o dietă strictă de calorii care implică consumarea unui număr redus de calorii în timpul celor trei zile de menținere a dietei. Acest tip de dietă are multe reguli stricte și nu este potrivit pentru toată lumea. În general, dieta implică consumul a 1.000 până la 1.400 de calorii pe zi, timp de trei zile, urmate de patru sau cinci zile de alimentație normală.

Cum se face dieta militară?

Dieta militară implică consumarea unui meniu specific pentru cele trei zile de menținere a dietei, care se repetă și în fiecare zi. În cele patru sau cinci zile de alimentație normală, consumați o dietă echilibrată și sănătoasă, dar în același timp, ar trebui să evitați alimentele procesate și produsele alimentare bogate în zaharuri adăugate.

Iată care ar trebui să fie meniul pentru cele trei zile ale dietei militare:

  • Ziua 1:

Mic dejun: 1/2 grapefruit, o felie de pâine prăjită, două linguri de unt de arahide, și o ceașcă de cafea sau ceai.

Prânz: o felie de pâine prăjită, o jumătate de cană de ton și o ceașcă de cafea sau ceai.

Cina: 85 de grame de carne, o cană de fasole verde, o jumătate de banană, o mică felie de mere și o ceașcă de inghetata de vanilie.

  • Ziua 2:

Mic dejun: o felie de pâine prăjită, o jumătate de banană, și o ceașcă de cafea sau ceai.

Prânz: o cană de brânză cottage, una de ouă fierte, și 5 biscuiți sărați.

Cina: 2 cârnați, o cană de conopidă, o jumătate de ceașcă de morcovi, o jumătate de banană și o ceașcă de inghetata de vanilie.

  • Ziua 3:

Mic dejun: o felie de brânză cheddar, 1 măr mic și 5 biscuiți sărați.

Prânz: o felie de pâine prăjită și o conservă mică de ton.

Cina: o cană de brânză cottage, o jumătate de cană de conopidă, o jumătate de banana și o ceașcă de inghetata de vanilie.

Trebuie să fiți atenți la porțiile și să mâncați numai alimentele din meniu. De asemenea, este important să beți multă apă pentru a vă menține hidratați. În plus, puteți bea o ceașcă de ceai fără zahăr sau o ceașcă de cafea neindulcită între mese.

Este dieta militară sigură?

Dieta militară este o dietă foarte restrictivă și nu este potrivită pentru toată lumea. Este important să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a începe dieta militară dacă sunteți supraponderal, aveți o tulburare de alimentație sau aveți orice afecțiune medicală. În plus, dieta poate fi dificilă pentru cei care iubesc varietatea în alimentație, iar cei care suferă de foame ar putea să găsească dieta militară greu de urmat.

Cu toate acestea, dieta militară poate fi eficientă pentru a pierde câteva kilograme într-un timp scurt. Acest lucru se datorează faptului că dieta este foarte restrictivă și reduce aportul de calorii. Cu toate acestea, este important să rețineți că pierderea în greutate rapidă poate fi adesea temporară și nu este recomandată pentru a fi menținută pe termen lung.

Concluzie

în general, dieta militară poate fi o opțiune pentru a ajuta la pierderea în greutate rapid, dar este important să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a începe. Cu toate acestea, dacă alegeți să încercați dieta militară, asigurați-vă că respectați cu strictețe meniul pentru cele trei zile și evitați alimentele procesate și bogate în zaharuri în zilele obișnuite de alimentație. De asemenea, asigurați-vă că beți suficientă apă pentru a menține hidratarea. Așadar, dieta militară poate fi o dietă eficientă pentru a pierde în greutate rapid, dar trebuie să fiți pregătiți pentru restricțiile alimentare și să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a începe.