Tratament la domiciliu pentru laringita

Corzile vocale sunt situate in interiorul laringelui - 2 pliuri ale membranei mucoase care acopera muschii si cartilajul

remedii naturiste laringita

Corzile vocale sunt situate in interiorul laringelui – 2 pliuri ale membranei mucoase care acopera muschii si cartilajul. Corzile vocale de obicei se deschid si se inchid fara probleme, producand sunete pe masura ce se misca si vibreaza.

In prezenta laringitei, corzile vocale devin inflamate sau iritate, drept urmare se umfla si modifica sunetele produse de aerul care trece peste ele. Drept urmare, vocea suna ragusita. In unele cazuri de laringita, vocea poate disparea complet. Daca nu exista simptome severe, se poate incerca tratarea acasa, cu remedii naturiste.

Gargara cu apa calda sarata

Gargara cu apa sarata este un remediu casnic simplu, sigur si economic pentru durerile de gat si laringita. Poate fi eficienta atat in ​​ameliorarea infectiilor, cat si in prevenirea agravarii acestora. Procedura in sine este destul de usoara. Este nevoie de 2 ingrediente – apa si sare – si dureaza foarte putin. De asemenea, este complet sigura pentru copiii peste 6 ani.

Se amesteca 1/4 pana la 1/2 lingurita de sare in 250 ml de apa calda. Se ia o inghititura si se face gargara cu ea, apoi se scuipa. Se repeta de mai multe ori.

Otet de mere

Otetul de mere organic natural are proprietati antimicrobiene care pot ajuta organismul sa lupte impotriva infectiilor. Pentru a face acest lucru, se pun 1 pana la 2 linguri de otet de mere, nefiltrat, intr-un pahar mic de apa, se adauga o lingurita de miere pentru a imbunatati gustul si pentru a adauga proprietati vindecatoare suplimentare amestecului.

Se consuma o data sau de 2 ori pe zi pana cand simptomele dispar. Se poate adauga si putin otet de mere in apa sarata pentru gargara.

Ceai cu miere

Nu exista nimic mai linistitor pentru un gat iritat decat o ceasca calda de ceai cu miere. Pe langa calmarea tesuturilor inflamate, ceaiurile din plante contin antioxidanti care pot intari sistemul imunitar.

Una dintre cele mai populare si accesibile plante medicinale in acest scop este musetelul. Cercetarile arata ca are proprietati calmante si antiinflamatorii. Potrivite pentru prepararea ceaiului pentru durerile de gat si laringita sunt, de asemenea, ulmul alunecos, lemnul dulce, turmericul, ceaiul verde.