Tratamentul endodontic

Daca aveti nevoie de un tratament radicular sau orice alta interventie, echipa Plaza Dent, cabinet stomatologic din sector 6, efectueaza tratamente de endodontie la microscop, extractii, dar si multe alte servicii stomatologice de exceptie!

Este necesar un tratament de canal radicular atunci cand nervul unui dinte este afectat de o infectie. Pentru a pastra dintele, pulpa, nervii, bacteriile si orice dezintegrare sunt indepartate, iar golul rezultat este umplut cu un material dentar medicinal special, care restabileste complet functia dintelui. Tratamentul canalului radicular pe un dinte compromis este esential, in caz contrar dintele fiind extras.

Multi pacienti considera ca extractia unui dinte problema este solutia ideala, dar in realitate, extractia dintilor va fi, in cele din urma, mai costisitoare si va cauza probleme semnificative dintilor adiacenti. Tratamentul canalului radicular are succes si, de obicei, dureaza o viata.

Semnele si simptomele unei posibile infectii ale canalului radicular includ: un abces pe gingii, sesnibilitate la cald si rece, dureri severe de dinti, umflaturi, sensibilitati, iar uneori, este posibil sa nu fie prezent niciun simtom. Acestea toate sunt motive serioase de a interveni cu un tratament pentru a evita extractia.

Un tratament de canal sau un tratament endodontic necesita una sau mai multe intalniri si poate fi efectuat de catre un specialist in endodontie. In timp ce este amortit, o foaie de cauciuc va fi plasata in jurul dintelui pentru a-l mentine uscat si fara saliva. Se creaza un canal de acces catre radacina prin partea superioara a dintelui. Usor, se indeparteaza pulpa, tesutul nervos si bacteriile care au colonizat canalul. Daca este prezenta vreo carie, ea va fi de asemenea scoasa cu instrumente dentare speciale.

Dupa ce dintele este curatat profund, va fi sigilat cu un sigiliu permanent sau temporar, in functie de interventiile necesare la nivelul dintelui. In cele din urma, interiorul si suprafata dintelui vor fi umplute cu sigiliu permanent care imita perfect culoarea si textura dintelui natural. Dupa tratament, dintele poate ramane sensibil, dar aceasta sensibilitate va disparea imediat ce inflamatia scade, iar dintele se vindeca.

Cabinet stomatologic din sector 6 | plazadent.ro

cabinet stomatologic din sector 6

In principiu, dupa o asemenea interventie pacientul nu trebuie decat sa respecte regulile de igiena orala pentru a intretine lucrarea. Daca aveti nevoie de un tratament radicular sau orice alta interventie, echipa Plaza Dent, cabinet stomatologic din sector 6, efectueaza tratamente de endodontie la microscop, extractii, dar si multe alte servicii stomatologice de exceptie! Mai multe detalii pe https://plazadent.ro/