Tu stii cum poti afla adresa MAC a computerului tau?

adresa MAC

Pentru toti utilizatorii computerelor care nu stiu cum pot afla adresa MAC a dispozitivului, exista cateva metode simple si care se afla chiar si la indemana novicilor in domeniul IT. Unele metode sunt rapide, altele presupun mai multe click-uri si mai mult timp pierdut. Oricum ar fi, rezultatul este acelasi.

Afla adresa MAC a computerului in Linia de Comanda

Una din cele mai rapide si mai simple metode pentru a afla adresa MAC a placilor de retea in Windows este prin deschiderea Liniei de comanda. Apoi, urmeaza comanda getmac si apasarea tastei Enter. Aceasta comanda afiseaza lista cu toate placile de retea ale computerului si adresele lor MAC, ce sunt evidentiate in coloana Physical Address.

Cum sa afli adresa MAC in Power Shell?

Deschiderea aplicatiei Power Shell este o alta metoda simpla si rapida de a afla adresa MAC a computerului. In acest caz, este necesara comanda Get-NetAdapter, comanda ce va afisa principalele proprietati ale placilor de retea de pe PC. In coloana MacAddress sunt prezentate adresele MAC.

Afla adresa MAC in Windows 10 din Setari

Simpla folosire a aplicatiei Setari poate aduce utilizatorilor bucuria de a afla adresa MAC a computerului. In acest sens, este nevoie ca utilizatorii sa intre in Setari, sa acceseze optiunea Retea si internet, sa selecteze varianta Wi-Fi si sa apese numele retelei la care sunt conectati. Windows 10 va arata proprietatile si setarile conexiunii de retea active. Ultima linie, adresa Fizica arata si adresa MAC a placii de retea.

Afla adresa MAC din Control Panel

Utilizatorii dispozitivelor care folosesc sistemul de operare Windows 7 sau cei care prefera metodele mai vechi de lucru pot afla ce adresa MAC au din Control Panel. Acestia trebuie doar sa acceseze optiunea Vizualizati starea si activitatile retelei unde vor vedea numele fiecarei conexiuni de retea activa si cateva detalii despre fiecare.

In cazul in care utilizeaza o retea wireless, este suficient sa aleaga Wi-FI, urmat de numele retelei la care sunt conectati si sa apese pe Conexiuni. Ulterior se va deschide fereastra Stare pentru placa de retea selectata, iar butonul Detalii va arata o lista cu proprietatile conexiunii, inclusiv adresa MAC.