Unde se instaleaza un purificator de aer acasa?

Un purificator de aer este un aparat casnic compact, portabil, necesar in fiecare casa. Poate elimina nu numai mirosurile neplacute, praful sau alergenii care plutesc in aer, dar si ingredientele periculoase ale smogului

purificator de aer

Un purificator de aer este un aparat casnic compact, portabil, necesar in fiecare casa. Poate elimina nu numai mirosurile neplacute, praful sau alergenii care plutesc in aer, dar si ingredientele periculoase ale smogului. Dispozitivul va curata aerul intr-o singura camera, asa ca ar trebui sa fie asezat acolo unde se petrece cel mai mult timp.

  • Purificator de aer in dormitor

Intr-o casa exista ziduri, usi sau coridoare, care separa camerele una de cealalta. De aceea, un purificator de aer nu este suficient pentru a indeparta impuritatile din toata casa. Multi oameni decid sa puna purificatorul in dormitor. Aceasta este o idee buna, deoarece filtrarea corecta va avea grija de sanatatea lor si va crea conditii perfecte pentru somn. Cel mai bun loc va fi zona dintre pat si fereastra. Datorita acestui lucru, in timpul somnului vor respira un aer curat.

  • Purificator de aer in living

Oamenii petrec mult timp in living. Se odihnesc, vorbesc, se uita la televizor sau servesc masa. Aici se acumuleaza diverse mirosuri, polen, praf, par si alergeni. Acesta este motivul pentru care livingul este un loc bun pentru a aseza purificatorul.

  • Purificator de aer in camera copiilor

Un purificator de aer va fi, de asemenea, excelent in camera unui copil. Datorita faptului ca va elimina impuritatile, copilul va putea respira un aer filtrat. In acest fel, il va proteja impotriva alergenilor, a smogului daunator si va reduce riscul de infectii.

Cand se alege un purificator de aer pentru bebelusi, ar trebui sa se stie cati decibeli genereaza si daca are un mod de functionare nocturn. In caz contrar, nu se va putea folosi noaptea, deoarece cu siguranta va trezi copilul. Aparatele care genereaza nu mai mult de 30 dB, de exemplu, vor fi potrivite pentru camera unui copil. In modul de noapte ele produc sunete la doar 20 dB.

Pentru ca purificatorul de aer sa functioneze corect si sa filtreze eficient aerul, trebuie sa fie plasat la locul potrivit. Asadar, trebuie sa se puna departe de materiale inflamabile, seminee, incalzitoare sau cuptoare. Sa se inchida geamurile inainte de a porni aparatul. In caz contrar, va curata si aerul exterior, ceea ce va creste doar consumul de energie si nu va imbunatati calitatea aerului din camera.