Unde se pot admira ciresii in floare?

ciresii in floare

A sosit primavara si, odata cu ea, vine si minunata inflorire a ciresilor. Cunoscute si sub numele de sakura, aceste flori delicate inunda parcurile si strazile cu nuante pastelate subtile de roz si alb. O priveliste de neuitat.

Desi Japonia vine in minte prima data atunci cand se pronunta cuvintele flori de cires, exista multe alte destinatii in intreaga lume unde se poate admira (si sarbatori) acest spectacol unic.

Unde se pot admira ciresii in floare?

Tokyo, Japonia. Tokyo este unul dintre cele mai bune locuri pentru a vedea aceste flori delicate. Pe masura ce zilele se incalzesc, mii de ciresi infloresc in tot orasul, tarabele se umplu de marfuri cu tematica sakura, iar festivalurile sunt in plina desfasurare. Acest moment magic are loc o data pe an (uneori de doua ori).

Kyoto, Japonia. Cand vine primavara, culorile copacilor sakura imbraca si orasul Kyoto. Ciresii infloresc cu miile intre templele si sanctuarele vechi. Ce priveliste!

Pentru privelisti de o frumusete inegalabila, trenuie sa se ajunga la Arashiyama, Philosophy Road sau in Parcul Maruyama, unde se afla emblematicul cires plangator. Dar merita vizitate si locuri mai linistite, cum ar fi sanctuarul Hirano si raul Takase. Atmosfera lor zen se imbina perfect cu florile de cires.

Washington, D.C. Bazinul Tidal este cel mai bun, in cea mai buna perioade, primavara din doua motive. In primul rand, este inconjurat de peste 3.000 de ciresi infloriti. In al doilea rand, este perioada Festivalului National al Ciresilor infloriti. Aceasta sarbatoare care dureaza o luna este plina de evenimente interesante, inclusiv parade si spectacole culturale.

Paris, Franta. Orasul luminii este deosebit de frumos primavara. Strazile vibreaza la festivalurile de jazz si de muzica live, iar parizienii si calatorii deopotriva se bucura de picnicuri in jurul Turnului Eiffel. Este, de asemenea, momentul perfect pentru a admira florile de primavara, de la glicina parfumata la florile de vis ale ciresilor.

Taipei, Taiwan. In timpul sezonului florilor de cires, rotocoale de petale roz acopera Taipei si spatiile sale verzi. Unul dintre cele mai bune locuri pentru a vedea acest fenomen incredibil este, fara indoiala, Templul Wuji Tian Yuan. Calatorii recomanda sa se ajunga acolo dimineata devreme pentru a se bucura de aceasta experienta fara aglomeratie.

Parcul National Yangmingshan este un alt loc care trebuie sa fie vizitat. Se poate face o plimbare pe indelete sau sa se admire Festivalul anual al florilor de cires din Yangmingshan. Exista numeroase evenimente, de la expozitii de arta la concursuri de dans.

Stockholm, Suedia. Situata in inima orasului Stockholm, Kungsträdgården (Gradina Regelui) gazduieste peste 60 de ciresi, un cadou generos din partea Japoniei pentru regele Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei in 1998. Cand sunt infloriti, copacii formeaza un baldachin delicat de flori roz, oferind orasului o nota fabuloasa de culoare suplimentara.