Viata lui Gabriel Garcia Marquez

Accesati www.anticariat-carti.com si anuntati-ne daca aveti literatura de vanzare. Noi cumparam carti din toate domeniile!

Cumparam Carti din toate domeniile

Nascut in Aracataca, Columbia, scriitorul Gabriel Garcia Marquez a crescut ascultand povestiri de famili, devenind in cele din urma jurnalist. Opera sa de fictiune a introdus cititorii in realismul magic, care combina povestirea conventionala cu o fantezie vie. Romanele lui “O suta de ani de singuratate” si “Dragoste in vremea holerei” au atras atentia la nivel mondial, castigand chiar si premiul Nobel in 1982.

Scriitorul si jurnalistul Gabriel Garcia Marquez a fost nascut la 6 martie 1927 in Columbia, fiind cel mai mare din cei doisprezece copii ai familiei. Mare parte din copilarie a petrecut-o cu bunicii materni, ei fiind cei care i-au povestit experientele militare ale bunicului sau povestile familiei lor numeroase. Prima sa carte de povestiri a fost publicata in timpul liceului, apoi a devenit jurnalist scriind in perioada revolutiei columbiene, cunoscuta si sub numele de La Violencia.

Si-a facut meseria experimentand o viata boema. A emigrat in Europa dupa 1950 dupa ce a scris un articol care a starnit mania conducerii militare a statului sau din acea vreme. S-a intors in regiunea sa de origine si a lucrat pentru publicatii din Venezuela si Cuba. In 1958 s-a casatorit cu Mercedes Barcha Pardo.

Dupa ce a publicat „O suta de ani de singuratate”, autorul a fost recunoscut in toata lumea pentru ca a ajutat la introducerea cititorilor in spectrul realismului magic, un gen care combina mai multe forme de povestiri conventionale cu o fantezie vie si stratificata. Un alt roman celebru este „Dragoste in vremea holerei” care a atras o mare audienta la nivel mondial. Lucrarea s-a bazat partial pe povestea familiei sale si a fost ecranizata in 2007. In timpul vietii a scris cateva romane apreciate: „Generalul in labirintul sau”, „Despre dragoste si alti demoni”, „A trai pentru a-ti povesti viata”, ”Stiri despre o rapire”, „Vijelia”, ”Cronica unei morti anuntate”si multe altele.

www.anticariat-carti.com | Cumparam carti din toate domeniile!

Daca detineti vreun titlu al acestui autor si doriti sa-l valorificati, cumpar carti pentru anticariat. Accesati www.anticariat-carti.com si anuntati-ne daca aveti literatura de vanzare. Noi cumparam carti din toate domeniile!