Vizita intr-un service auto pentru probleme minore: cat de periculoasa este presiunea mica din cauciucuri?

Cei care au ajuns intr-o asemenea situatie din cauza neglijentei, pot contacta specialistii Nord Garage, folosind datele de pe NordGarage.ro, pentru a solicita o oferta de pret pentru schimbarea cauciucurilor.

Service auto Baneasa

Uneori, motivele pentru care masinile ajung la Nord Garage, un service auto din Bucuresti, nu sunt extrem de grave si nu necesita reparatii majore. De exemplu, soferii pot duce masina in service pentru simpla reglare a presiunii mici din cauciucuri. Totusi, daca aceasta problema se repeta, ar putea ascunde in spate o defectiune mai complicata, pe care o pot depista si repara mecanicii din service.

Exista si soferi care ignora presiunea redusa din cauciucuri, iar aceasta abordare poate cauza probleme precum: consum mai mare de combustibil, disconfort in momentul sofatului, uzura profunda a anvelopelor si, cel mai important, periclitarea sigurantei persoanelor din masina si a celorlalti participanti la trafic.

In continuare sunt detaliate cateva motive pentru care presiunea mica din cauciucuri nu ar trebui ignorata de catre soferi.

Performanta autovehiculului este afectata

Cand cauciucurile nu sunt umflate suficient, peretii laterali isi modifica forma mai mult decat ar trebui in momentul virajelor sau atunci cand se pun frane. Cauciucurile devin mai instabile si aderenta le este afectata, la fel ca puterea de tractiune. Soferii vor observa ca virajele devin mai greu de controlat, iar franarea se va face mai lent, ceea ce poate fi periculos intr-o situatie cand trebuie evitat un accident.

Service auto din Bucuresti | NordGarage.ro

service auto din Bucuresti

Durata de viata a cauciucurilor este diminuata, implicand costuri mai mari intr-un service auto

Presiunea scazuta din anvelope provoaca distorsiuni anormale si neuniforme, iar uzura va fi mult mai mare. Inlocuirea cauciucurilor poate fi costisitoare, mai ales atunci cand este comparata cu simpla umflare a anvelopelor, care are un cost extrem de redus si poate fi facuta in doar cateva minute. Totusi, cei care au ajuns intr-o asemenea situatie din cauza neglijentei, pot contacta specialistii Nord Garage, folosind datele de pe NordGarage.ro, pentru a solicita o oferta de pret pentru schimbarea cauciucurilor.

Presiunea redusa din cauciucuri poate cauza explozia acestora

Cea mai peroculoasa problema cauzata de conducerea cu o presiune scazuta in pneuri este explozia acestora, care survine din cauza acumularii de caldura. Supraincalzirea se produce mai ales atunci cand masina este condusa fara intrerupere pe o distanta mare de drum. O alta problema care poate sa apara este perforarea anvelopei si pierderea controlului volanului.