De ce anunta anticariatul „cumpar carti de orice fel”?

Conform anticarilor de la CumparCarti.ro, o ramura de activitate foarte importanta a anticariatelor este aceea de cumparare carti

Anticariatele s-au adaptat si ele la noile tendinte, devenind prezente si in mediul online, unde isi promoveaza activitatea prin intermediul anunturilor, care pot suna astfel: „cumpar carti de orice fel”. Dar ce vor oare sa transmita prin intermediul acestor anunturi?

De ce „cumpar carti de orice fel”?

Conform anticarilor de la CumparCarti.ro, o ramura de activitate foarte importanta a anticariatelor este aceea de cumparare carti, iar prin intermediul acestor anunturi nu numai ca isi promveaza activitatea, dar ofera si indicii cititorilor si posibililor clienti despre ce anume cauta.

Cu alte cuvinte, anticariatele accepta orice fel de carti, indiferent de vechime – pot fi vechi, dintr-o aparitie recenta sau chiar noi – sau din rice domeniu, cum ar fi de beletristica, de stiinte, tehnice, carti spirituale sau albume de arta, dictionare ori cursuri de limbi straine.

Clientii anticariatelor care au carti de vanzare trebuie sa respecte o singura conditie, cartile trebuie sa se afle intr-o stare buna, care sa permita parcurgerea acestora, adica sa nu aiba coperti sau pagini lipsa, sa fie deteriorate grav sau cu urme evidente de umezeala.

De ce anticariatele cumpara carti?

Pe langa promovare, anticariatele cumpara carti din 3 motive principale. In primul rand, cumpara carti pentru a-si imbogati si diversifica stocul propriu de carti, atat in ceea ce priveste vechimea acestora, cat si categoriile din care fac parte.

Cumpar carti de orice fel | Cumpar carti in regim anticariat | CumparCarti.ro

cumpar carti in regim anticariat

Un alt motiv este acela de a veni in ajutorul oamenilor, atat a celor care au prea multe carti si, in acelasi timp, au nevoie de mai mult spatiu, cat si a celor care au nevoie de bani. Prin intermediul anunturilor de tipul „cumpar carti in regim anticariat”, oamenii pot lua contact cu anticaritele care cumpara carti pentru a-si vinde volumele care nu mai sunt interesante pentru ei.

Cel de-al treilea motiv este dorinta anticarilor de a salva cartile si a le readuce la viata. Unii oameni apeleaza la orice solutie pentru a obtine mai mult loc in biblioteca si chiar in casa, astfel ca aleg sa arunce la tomberon cartile sau chiar sa le arunce pe foc, distrugand astfel un obiect valoros.