Dieta alcalina sau dieta Dukan? Care este cea mai eficienta?

Persoanele care opteaza pentru dieta alcalina vor avea avantajul de a preveni aparitia bolilor cardiovasculare, de a-si intari sistemul imunitar si de a-si intari sistemul osos, nervos si muscular.

dieta alcalina

Unii oameni duc toata viata o lupta cu kilogramele in plus. Inca din adolescenta, se manifesta tendinta spre ingrasare, iar la maturitate deja oamenii se lupta cu un exces de grasime pentru care incearca tot felul de diete, de exercitii fizice si chiar de produse pentru slabit.

Pe internet si in cartile de specialitate circula tot felul de diete si de regimuri alimentare care au dat rezultate si care sunt recomandate persoanelor care doresc sa slabeasca. Insa, orice dieta trebuie insotita de un program regulat de exercitii fizice. Cele mai celebre astfel de diete la nivel global, in momentul de fata, sunt dieta alcalina si dieta Dukan.

Dieta alcalina si dieta Dukan – Avantajele si dezavantajele fiecarei diete in parte

Dieta alcalina a fost pentru prima data conceputa de catre Robert Young, care sustine ca principala cauza a imbolnavirii este nivelul ridicat de aciditate din organism. Dieta alcalina presupune consumul alimentelor alcaline, precum si reducerea stresului, pentru a pierde kilogramele in plus si pentru ca oamenii sa se vindece de bolile provocate de aciditate.

Aceasta dieta este ideala pentru persoanele care iubesc sa consume fructe si legume precum avocado, lamaie, salata, conopida, mazare, sparanghel, rosii, ridichi, ceapa, usturoi. Grasimile permise in dieta alcalina sunt numai cele de origine vegetala, iar meniul consta si in fructe oleaginoase, sucuri naturale, ceaiuri si lapte de migdale.

Persoanele care opteaza pentru dieta alcalina vor avea avantajul de a preveni aparitia bolilor cardiovasculare, de a-si intari sistemul imunitar si de a-si intari sistemul osos, nervos si muscular. Dieta alcalina are si dezavantaje, pentru ca oamenii nu au permisiunea de a manca alimente de origine animala, carnea fiind considerata un aliment acid.

Dieta Dukan, pe de alta parte, este conceputa de Pierre Dukan ca o alternativa la dietele comune, care impuneau restrictii alimentare severe. Dieta Dukan presupune consumul alimentelor bogate in proteine, fiind mai putin bazata pe fructe si legume. Unul dintre avantajele acestei diete este stilul de viata sanatos si echilibrat si faptul ca nu mai este necesara cantarirea alimentelor.

Totusi, exista si dezavantaje, precum schimbarile bruste de dispozitie, starile de nervozitate si aparitia constipatiei si a durerilor de cap, care sunt destul de frecvente in cazul dietei Dukan.