Ce poti vizita in Adelaide?

Aceasta piata acoperita, situata in inima orasului Adelaide, este una dintre cele mai importante piete din Australia

Adelaide

Adelaide este un oras din sudul Australiei, capitala statului Australia de Sud. Mai mic decat Sydney sau Melbourne, are doar 1,3 milioane de locuitori. Multa vreme, Adelaide a trait in umbra marilor orase invecinate, cu mult mai putina activitate economica.

Astfel, spre deosebire de alte orase australiene, turistii nu vor gasi cladiri impozante in Adelaide, ci multe spatii verzi si o atmosfera linistita, demna de cea a unui sat: cu siguranta asta ofera atat de mult farmec.

Cu toate acestea, Adelaide evolueaza si ofera acum o alta imagine: cea a unui oras dinamic si cultural. Scena artistica si muzicala este dezvoltata acolo si exista intotdeauna un festival sau un eveniment de descoperit.

  • Piata Centrala

Aceasta piata acoperita, situata in inima orasului Adelaide, este una dintre cele mai importante piete din Australia. In plus fata de o atmosfera calda, turistii vor gasi numeroase standuri acolo, care ofera locuitorilor o varietate de produse: fructe, legume, carne, cafea, dar si produse de patiserie si mese unde vizitatorii pot manca. Piata Centrala este una dintre principalele atractii turistice ale orasului.

Piata este deschisa in fiecare zi, cu exceptia duminicii.

  • Stadionul Oval Adelaide

Adelaide Oval este un stadion creat in 1871 si renovat in 2014, care gazduieste meciuri de cricket, fotbal si rugby australian.

In timpul sejurului, turistii pot participa la un joc pentru a sustine una dintre echipele Adelaide. Va fi o modalitate excelenta de a avea simpatia australienilor.

  • Portul Adelaide

Portul Adelaide este situat la nord-vest de oras.  Vizitatorii vor descoperi un fost cartier industrial, cu docurile si strazile sale. Arta de strada ocupa un loc major pe strazile din Port Adelaide. Aici, creativitatea se exprima pe sectiuni mari ale peretilor, prin lucrari colorate si dedicate pe care majoritatea turistilor se bucura sa le descopere.

De asemenea, din Portul Adelaide, multi vizitatori fac o excursie cu caiacul la sanctuarul delfinilor si la cimitirul navei, o activitate minunata de facut in timpul vizitei in Adelaide.

Plajele

La vest de Adelaide, se afla plajele Henley Beach si Glenelg Beach. In afara de intinderile lungi de nisip, turistii vor gasi in apropiere spatii bine amenajate, unde familiile se bucura sa se intalneasca in weekend. Magazine, restaurante, promenada pe malul marii, toate sunt la indemana.