Ce trebuie sa stii despre proteze dentare?

Pentru mai multe detalii despre protezele dentare, pacientii pot intra pe site-ul Elveto-Dent.ro sau pot face o programare la clinica stomatologica în sector 2 pentru a li se oferi informatiile necesare

clinica stomatologica în sector 2

Cine opteaza pentru proteze dentare în sector 2? Ei bine, persoanele care au suferit pierderea partiala sau totala a dintilor din mai multe motive, cum ar fi: accident, boala, afectiune congenitala, varsta si igiena orala precara.

Protezele imediate sunt, de asemenea, destinate persoanelor cu o problema semnificativa de sanatate (boli de inima, de exemplu) pentru care interventia chirurgicala este contraindicata. Ele pot fi, de asemenea, o alternativa buna pentru pacientii cu sprijin insuficient al osului maxilarului.

Exista doua tipuri de baza pentru proteza: acrilic si cu un aliaj metalic.

De cele mai multe ori, protezele complete sunt realizate din acril. Cu toate acestea, protezele sunt uneori intarite cu alte materiale, cum ar fi fibra de sticla sau un aliaj metalic, de exemplu. Dintii artificiali de pe baza protezei sunt din acril sau, dar este mult mai rar, din portelan (ceramica). Au aceeasi culoare cu dintii naturali.

Pentru mai multe detalii despre protezele dentare, pacientii pot intra pe site-ul Elveto-Dent.ro sau pot face o programare la clinica stomatologica în sector 2 pentru a li se oferi informatiile necesare.

In ce consta procesul de punere a unor proteze dentare în sector 2?

In primul rand, medicul dentist va va face o examinare completa a danturii. De asemenea, este necesara masurarea maxilarului. Acest pas presupune colectarea a cator mai multe date, astfel incat proteza sa se adapteze perfect morfologiei pacientului.

Proteze dentare în sector 2 | Clinica stomatologica în sector 2 | Elveto-Dent.ro

proteze dentare în sector 2

In al doilea rand, medicul dentist va indruma pacientul in alegerea culorii, formei si materialului dintilor care i se potrivesc cel mai bine. Trebuie sa se decida asupra materialului de baza al protezei intre aliaj acrilic si metalic, in functie de ceea ce prefera.

Apoi, proteza pacientului este fabricata in clinica dentara sau intr-un laborator extern. Termenii de livrare pot varia de la cateva zile la cateva saptamani, in functie de locul in care va fi realizata.

Dupa ce proteza este gata, medicul dentist o plaseaza in gura, facand cateva ajustari finale pentru a asigura confortul pacientului. In cazul in care proteza nu se potriveste bine in gura, este posibil ca pacientul sa aiba leziuni ale gingiilor.