Activitati pentru persoane cu mobilitate limitata

Indiferent ca folositi un scaun cu rotile, un cadru ortopedic sau un rolator, miscarea este intotdeauna o alegere perfecta de a petrece timpul.

Scaun wc de camera

In zilele noastre aproape orice sport sau activitate sunt adaptabile si pentru acele persoane cu mobilitate limitata. De la plimbari prin parc si pana la alpinism, totul e posibil! Echipa Magazinul Ortopedic propune cateva activitati de care utilizatorii de carucior rulant sau cadru de mers se pot bucura!

Plimbarea si vizitele la muzeu sau galerii de arta sunt activitati stimulative care pot fi facute in grup organizat sau individual. Marile orase ale tarii au muzee si spatii usor accesibile pentru ca oricine doreste sa se poata bucura in aceasta maniera, indiferent de situatie.

Natura este cea care are loc pentru oricine indiferent de starea fizica curenta. Parcurile, padurile si zonele de agrement sunt locuri extrem de iubite de toti si mai ales de cei care au cel mai putin acces la ele. Acestea snt locuri excelente pentru a petrece timp in aer liber, la un picnic sau doar pentru a urmari o pasare in zbor, un apus sau un rasarit.

Inotul este un sport cu cel mai scazut risc in ceea ce priveste accidentarea, iar persoanele cu dizabilitati se pot bucura de o gama larga de miscari in apa, mediu care ajuta foarte mult in exersarea diferitelor miscari. Exista multe dispozitive care pot fi folosite pentru a favoriza inotul si exercitiile in apa si fiecare persoana ar trebui sa experimenteze macar o data bucuria de a se afla intr-o piscina.

Biliardul este singurul sport pe care il poate practica aproape oricine, indiferent de capacitatile fizice. Un mare avantaj in ceea ce priveste jucatorii de biliard in scaun cu rotile este acela ca au masa la nivelul ochilor si isi pot calcula si coordona mai bine miscarile.

Multe asociatii sportive ofera persoanelor cu dizabilitati ocazia sa practice sporturi in echipa chiar daca se afla in scaune cu rotile. Sporturile ca baschetul sau voleiul reprezinta o modalitate excelenta de a cunoaste alti oameni si de a face miscare. O echipa sportiva ofera sansa de a lega relatii frumoase pe termen lung, lucru de mare folos celor care nu prea au contacte sociale.

Scaune cu rotile si cadre ortopedice | www.magazinulortopedic.ro

persoane cu mobilitate limitata

Indiferent ca folositi un scaun cu rotile, un cadru ortopedic sau un rolator, miscarea este intotdeauna o alegere perfecta de a petrece timpul. Daca aveti nevoie de dispozitive noi pentru a practica un sport sau pentru plimbari mai confortabile, le puteti gasi accesand https://www.magazinulortopedic.ro/!