Cele mai frumoase parcuri naturale din Argentina

In acest parc turistii pot face drumetii, naviga pe lacuri pentru a se apropia de ghetari, drumetii pe ghetari, alpinism si pescuit cu permise

parcuri naturale

Argentina are cele mai frumoase parcuri naturale, pline de peisaje unice si multe activitati de facut. In parcurile selectate in acest articol, turistii pot face drumetii, ciclism montan, naviga si multe altele.

Multe dintre parcuri sunt protejate nu numai de legile nationale, ci si de provincii, iar cateva dintre ele sunt, de asemenea, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Cu siguranta peisajele vor ramane gravate pe retina si in memoria turistilor, insa nu trebuie uitata camera video pentru a lua o alta memorie si acasa.

Parcuri naturale din Argentina
  • Parcul National Tierra del Fuego

Acest parc natural este situat in apropierea orasului Ushuaia si este unul dintre putinele din Argentina care se afla langa mare. Din cele 68.000 de hectare protejate, doar o treime poate fi vizitata. Are o retea de trasee pentru drumetii, iar pe unele lacuri si rauri se poate inchiria o canoe.

  • Parcul National Los Glaciares

Acest parc protejeaza nu numai cei mai cunoscuti ghetari ai Argentinei, ci si ghetarii Upsala si Spegazzini, ghetarul Viedma, ghetarii care se afla mai la nord in El Chaltén (cel de la poalele Muntelui Fitz Roy si Torre) si intregul Patagonian.

In acest parc turistii pot face drumetii, naviga pe lacuri pentru a se apropia de ghetari, drumetii pe ghetari, alpinism si pescuit cu permise. Turistii vor trebui sa tina cont de cateva lucruri inainte de a se aventura: pantofi buni si baterii de rezerva pentru camera. Pentru a vizita acest parc national si toti ghetarii, cel mai bine este ca turistii sa stea in El Calafate.

  • Parcul National El Palmar

Parcul El Palmar protejeaza plantatiile de palmieri din yatay. Doar aici mai exista aceste plantatii – au disparut practic din cauza avansarii agriculturii in regiune. Asadar, acesti palmieri impreuna cu o varietate de pasari si animale native vor putea fi vazute intr-unul dintre cele mai autentice parcuri naturale din Argentina.

Aici exista nenumarate trasee unde turistii pot face drumetii si ciclism montan, chiar si plaja pe raul Uruguay, unde se pot racori.