Cele mai periculoase si mai sigure orase din Africa de Sud

Africa de Sud este cunoscuta pentru rata sa ridicata a criminalitatii. Prin urmare, multi turisti nu indraznesc sa calatoreasca in aceasta directie

Africa de Sud

Africa de Sud este cunoscuta pentru rata sa ridicata a criminalitatii. Prin urmare, multi turisti nu indraznesc sa calatoreasca in aceasta directie.

Trebuie remarcat faptul ca aceasta tendinta nu este observata in toate regiunile Africii de Sud. Cele mai periculoase orase sunt: ​​Durban, Johannesburg si Pretoria. Potrivit statisticilor, aceste orase sunt printre cele mai periculoase 10 orase din lume.

Motivul pentru aceasta este o puternica stratificare sociala. Criminalitatea este infloritoare mai ales in zonele sarace ale mega-oraselor. In orasele turistice, vizitatorii trebuie doar sa fie mai atenti cu lucrurile lor. Aici escrocii si hotii de buzunare sunt activi.

Top 3 cele mai sigure orase din Africa de Sud

In orasele situate in apropierea statiunilor cunoscute, eforturile politiei si autoritatilor au reusit sa franeze crima organizata. De exemplu, Cape Town este situat langa Capul Bunei Sperante. Aici, si in alte cateva orase, precum Bloemfontein si Kimberly a fost posibila restabilirea echilibrului cu masuri dure.

  • Cape Town

Chiar si in urma cu un deceniu, rapoartele din ziare au numit acest oras „un oras al gangsterilor, drogurilor, violurilor si furturilor”, spunand ca „la fiecare 25 de minute cineva este ucis aici”.

Acum este o statiune bogata. A devenit asa datorita calatorilor bogati care sunt atrasi aici de plajele frumoase.

Cu eforturile incredibile ale politiei si autoritatilor, criminalitatea a fost redusa la minimum si infrastructura a fost imbunatatita. Autoritatile creeaza conditii favorabile pentru vizitarea orasului de catre echipele de filmare de la Hollywood. Aici sunt filmate diverse filme si emisiuni TV.

  • Bloemfontein

Al saselea oras ca marime din tara, Bloemfontein a fost numit unul dintre cele mai locuibile orase din Africa de Sud. Locuitorii sai, in cea mai mare parte, sunt civilizati si binevoitori.

In ciuda faptului ca orasul este considerat sigur, noaptea, chiar si pentru o distanta scurta, este mai bine sa se foloseasca un taxi. La urma urmei, in drum spre destinatie, se pot intalni locuitori din zonele defavorizate.

Pe teritoriul atractiilor locale, nu este nimic de care turistii sa se teama. Orasul are un muzeu, zona inconjuratoare se mandreste cu multe locuri frumoase, inclusiv sanctuare ale faunei salbatice si rezervatii naturale.

  • Kimberley

Un oras industrial in care locuitorii au ceva de facut si nimeni nu este atras in strada cu intentii criminale. Aici sunt extrase diamante si minereu de mangan, sare, gips, azbest si fier. De asemenea, exista fabrici de ciment, mobila, croitorie, caramida. Locuitorii orasului sunt, de asemenea, angajati in cresterea animalelor si productia de culturi.