Top 5 cele mai frumoase satucuri din Ciclade

satucuri din Ciclade

Cei care vor sa descopere cele mai autentice locuri din Ciclade trebuie sa ajunga sa descopere cele mai frumoase satucuri de aici.

Cicladele intruchipeaza un mod de viata foarte special. O adevarata carte postala a Greciei, arhipelagul Cicladelor este bogat in istorie, arhitectura, gastronomie si natura. Ne place sa mergem acolo pentru a ne bucura de stilul sau de viata si de ritmul sau linistit, intre mare si munte. Pentru o experienta cicladica autentica, trebuie sa se ajunga pe strazile inguste ale satelor fermecatoare. Se intra pe un pasaj ingust, se urca scari, lumea crede ca se pierde in labirinturi si, deodata, apare o surpriza!

O terasa, un punct de vedere, un detaliu arhitectural, o floare, o biserica seculara, o livada, o scena de viata: Cicladele sunt toate acestea deodata.

Oia, Santorini. Oia este unul dintre cele mai renumite sate din Ciclade. Este cartea postala a orasului Santorini, cu alei acoperite cu marmura, case cu pereti pastelate si biserici si capele albe. Oia este situat in partea de nord a insulei, in varful unui promontoriu de stanci ocru.

O etapa la Pyrgos. Pyrgos este cel mai inalt sat din Santorini, situat pe unul dintre versantii muntelui Profitiou Ilias. Ofera vederi panoramice asupra restului insulei. Pyrgos este format din strazi inguste, capele vechi si un kastro cu vedere spre insula.

Mai ferit de turisti decat satele de coasta, lui Pyrgos ii place sa isi valorifice pamantul si cultura locala.

Imerovigli, Santorini. Imerovigli este celebru pentru linistea si voluptatea sa. Situat pe coasta de vest a insulei Santorini, satul a fost, din pacate, distrus de cutremurul din 1956. Acest lucru nu il impiedica sa fie inzestrat cu un farmec incredibil.

Ioulis, Kea. Kea este probabil cea mai putin cunoscuta insula din Ciclade. Fiind cea mai apropiata de Atena, este frecventata mai ales de grecii din capitala, care au acolo o a doua casa. De fapt, ea si-a pastrat autenticitatea, la fel ca si capitala sa, Ioulis. In acest sat, strazile sunt cele mai abrupte. De la parcarea din partea de sus, cei care ajung aici au literalmente senzatia ca se cufunda in trecut.

Syros si Ermoupoli. Ermoupoli este capitala insulelor Ciclade. Imbogatita de sosirea multor greci bogati care fugeau de conflictele din timpul razboiului de independenta de la inceputul secolului al XIX-lea, Syros are un loc special in Ciclade. Nu are nevoie de turismul de masa, iar la inceputul secolului al XX-lea era considerata mai prestigioasa decat Atena. Ermoupoli, inca vibranta din punct de vedere cultural, este frumos de vizitat in timp ce se fac plimbari pe strazile sale inguste pe scari albe.

Urcand in varf, treptele vor duce in satul alaturat Ano Syros. Schimbarea de la o capitala ortodoxa moderna, bogata si cu porturi, la un sat modest, rural, catolic, cu o mostenire medievala, este destul de izbitoare.