Capcanele de evitat in inchirierea unei masini

Inainte de a inchiria o masina, trebuie sa studiati nevoile dumneavoastra

inchiriere de masini

Daca, totusi, inchirierea de masini este foarte practica cand plecati in calatorie, mai bine sa va informati asupra capcanelor de evitat inainte de plecare.

Sunt mai multe tipuri de masini: cea de oras, care se foloseste cel mai adesea pentru drumurile in oras, cea familiala care este ideala pentru drumuri lungi si cu mai multe persoane, cea luxuoasa pentru a-ti oferi placere, si masina de teren care este adaptata pentru zonele de munte, de exemplu.

Inainte de a inchiria o masina, trebuie sa studiati nevoile dumneavoastra

Si sa va intrebati cati o sa fiti in masina, aproximativ cati kilometri o sa faceti, cum vor fi drumurile si care este nivelul de confort de care aveti nevoie? Aceste intrebari va vor ajuta sa alegeti masina ideala cu care veti pleca in calatorie.

Inainte de a semna, nu uitati sa cititi bine contractul propus de persoana care inchiriaza masina. Aveti grija sa cititi tot contractul, si zonele de text scrise mai mic. Sa nu uitati, de asemenea, sa informati persoana care inchiriaza masina in cazul in care plecati in alta tara. In mod obisnuit, acest lucru ar trebui sa apara in contract.

Inainte de a accepta asigurarea, ganditi va bine la avantajele si inconvenientele ei.

Inainte de a porni la drum, inspectati bine masina: verificati starea rotilor, interiorul masinii, caroseria si notati pe o hartie toate defectiunile masinii. Puteti de asemenea sa faceti poze sau videouri la masina. Inspectia masinii este extrem de importanta, este poate cea mai mare capcana de evitat in timpul unei inchirieri de masini.

In caz de intarziere, informati-va despre consecintele care aceasta v-o poate aduce pe contractul de inchiriere. Informati-va de asemenea despre orarele de inchidere a societatii de inchiriere.

Suprafacturarea benzinei: Aveti grija, deoarece, cel mai adesea, contractul specifica ca masina sa fie plina cu benzina la retur. In cazul in care aduceti masina fara rezervorul plin, persoana care inchiriaza masina poate sa va factureaza benzina care lipseste, si cu un pret mai mare decat cel de pe piata.