Luxosul Dubai

Dubai este renumit pentru atractiile turistice, cum ar fi Burj Khalifa (cea mai inalta cladire din lume), dar si pentru mall-uri comerciale care vin completate cu acvariile mamut si partiile de schi de interior.

dubai

Glitzy Dubai este locul de vacanta preferat al turistilor veniti in Emiratelor Arabe Unite. Acest oras al zgarie-norilor si al mall-urilor s-a transforma de la un desert la o destinatie turistica importanta. Dubai este renumit pentru atractiile turistice, cum ar fi Burj Khalifa (cea mai inalta cladire din lume), dar si pentru mall-uri comerciale care vin completate cu acvariile mamut si partiile de schi de interior. Suna interesant, nu?

Dar acest oras are si multe aspecte culturale ceea ce inseamna ca turistii se pot bucura din plin de o experienta minunata. Se pot face plimbari în jurul cartierului Bastakia pentru cei care isi doresc sa descopere Dubaiul vechi, apoi o croaziera de-a lungul Dubai Creek intr-un dhow traditional, iar in curand turistii isi vor da seama ca exista mai mult pentru acest oras decat pentru furnirul sau.

Burj Khalifa | Cea mai inalta cladire din lume

Burj Khalifa

Punctul de atracție al Dubaiului este Burj Khalifa, care la 829,8 metri este cea mai inalta cladire din lume si cel mai faimos punct de interes al orasului. Pentru majoritatea vizitatorilor, o excursie la puntea de observare de la etajul 124 este un must have. De la aceasta inaltime, orizontul orasului este unul cu adevarat spectaculos. Experiența plina de observatie pe punte include o prezentare multimedia despre Dubai si constructia Burj Khalifa (finalizata în 2010).

Cartierul Bastakia (uneori numit si cartierul Al-Fahidi) a fost construit la sfarsitul secolului al XIX-lea ca fiind casa unor negustori persistenti bogati, care se ocupau in principal de perle si textile, si au fost atrasi in Dubai din cauza tranzactionarii fara taxe si a accesului la Dubai Creek. Bastakia ocupa partea estica a orasului Bur Dubai de-a lungul raului, iar cladirile de corali si calcar au fost bine conservate. Turnurile de vant au furnizat caselor de aici o forma de aer conditionat rapid – vantul prins in turnuri a fost adus usor in case.

Muzeul excelent din Dubai este gazduit in Fortul Al-Fahidi, construit in 1787 pentru apararea Dubai Creek. Peretii fortului sunt construiti din blocuri traditionale de corali si sunt tinute impreuna cu var. Etajul superior este sustinut de stalpi din lemn, iar tavanul este construit din frunze de palmier, noroi si tencuiala. In istoria sa, fortul a servit ca resedinta pentru familia conducatoare, un loc de guvernamant, garnizoana si inchisoare. Reconstituit in 1971 (si, din nou, extensiv in 1995), este acum muzeul principal al orasului.