Cum sa intretii haina de blana dama in plin sezon si in anotimpul cald

Haina de blana are nevoie de multa atentie atat atunci cand este purtata, cat si cand nu este purtata.

haine de blana

Norocoasele proprietare care detin in propria garderoba o haina de blana dama din blana naturala de buna calitate trebuie sa stie ca nu este suficient numai sa cumpere haina, ci si sa o intretina in mod corespunzator. Haina de blana trebuie sa fie intretinuta atat in plin sezon, atunci cand se uda din cauza conditiilor meteo, cat si in sezonul cald, cand trebuie tinuta in dulap sau in dressing.

Cum se pastreaza cel mai bine o haina de blana dama in dressing?

Pastrarea hainei de blana in dressing nu mai este demult o provocare. Pastrarea corespunzatoare a unei haine de blana se face in dressing, atarnata pe portmantou, acoperita cu un invelis de panza, niciodata din plastic.

Blana de chinchila, spre exemplu se va dovedi extrem de delicata si de sensibila, de aceea trebuie pastrata in panza. Haina de blana care urmeaza sa fie purtata la un eveniment dupa ce a fost tinuta in dressing o perioada mai lunga de timp trebuie pregatita cu cateva zile inainte, sa fie agatata de un portmantou pentru a reveni intinsa la greutatea initiala.

Daca gulerul hainei achizitionata din oferta https://www.carolinadesign.ro nu este foarte amplu, atunci poate fi pastrat ridicat pentru a nu se deforma.

Haina de blana dama | haine de blana | CarolinaDesign.ro

haina de blana dama

Intretinerea hainei de blana naturala si curatarea ei in plin sezon

Haina de blana naturala trebuie sa fie intretinuta in mod corect si in plin sezon, cand se poate uda. Haina de blana are nevoie de multa atentie atat atunci cand este purtata, cat si cand nu este purtata. Aceasta trebuie sa confere purtatoarelor cofort si eleganta cat mai multe sezoane, de aceea in plin sezon, atunci cand este atinsa de ploaie sau de zapada, se scutura usor si se pune pe un umeras intr-o camera foarte bine ventilata, departe de orice sursa de caldura directa.

In cazul in care haina de blana este udata complet cu apa, este bine sa fie dusa la un profesionist in curatarea blanurilor si nu la curatatoria chimica.