Pregatirea terenului inainte de construirea unei terase din lemn

Alegerea unei terase de lemn in gradina de calitate nu este singurul criteriu pentru a garanta longevitatea in conditii bune

terase din lemn

Alegerea unei terase de lemn in gradina de calitate nu este singurul criteriu pentru a garanta longevitatea in conditii bune. Pregatirea terenului inainte de instalare este un pas foarte important care nu trebuie trecut cu vederea. Consecintele pot fi chiar dezastruoase daca nu sunt respectate toate regulile.

  • Pregatirea solului in amonte

Pregatirea terenului inainte de construirea unei terase din lemn necesita respectarea administratiei. Aflarea despre reglementari este chiar primul pas esential inainte de a incepe o constructie, indiferent de aspect. Trebuie doar sa se obtina informatii de la Primarie. Particularitatile regionale pot aparea in functie de municipalitate, deci este esential sa se obtina informatii inainte de a incepe.

  • Diferitele etape

Inainte de a incepe lucrarea, trebuie delimitat si trasat perimetrul terasei folosind pur si simplu bete si franghii din lemn, pentru a avea o imagine completa a rezultatului final. Suprafata trebuie apoi curatata si nivelata corespunzator pentru a nivela solul si a-l stabiliza. Acum este momentul sa se verifice nivelul si sa se stabileasca inaltimea.

Pentru pasul urmator, se ia in considerare solul existent. Daca solul este bine compactat, se recomanda instalarea de benzi de geotextil cu grosimea de 5 cm, pentru a preveni cresterea buruienilor. In cazul unei sol proaspat, este necesar sa se ia masuri de precautie, deoarece terasa poate fi instabila. In acest caz, se va adauga pietris, nisip sau o placa de beton.

Atunci cand se pregateste solul, este esential sa se faca o usoara panta pentru a permite evacuarea apei de ploaie, ceea ce evita problemele de umiditate si deteriorare in special pe lemn.

Pregatirea terenului inainte de construirea unei punti din lemn necesita cunostinte si abilitati, precum si echipamentul potrivit. Este recomandabil sa se apeleze la serviciile unui specialist profesionist in lucrari de pamant pentru a avea fundatii durabile si rezistente in timp.

  • Asezarea unei terase: suporturile

Inainte de a pune definitiv terasa din lemn, trebuie sa se aleaga suportul pe care va fi asezata. Acesta este important, deoarece constructia va intretine si sustine intreaga terasa si elementele care isi vor gasi locul acolo (gratar, mobilier de gradina, jardiniere, umbrela de soare etc).

Terasa poate fi amplasata direct pe o sapa de beton, dar si pe blocuri sau stifturi de beton care vor sprijini grinzile. Acestea au avantajul de a fi reglabile, ceea ce faciliteaza egalizarea in ceea ce priveste inaltimea.