Schimbarile climatice: Incalzirea globala a facut caldura in Marea Britanie de 30 de ori mai puternica

Vara aprinsa din 2018 a fost cea mai calda pentru Marea Britanie. Anotimpul este legat cu anii 1976, 2003 si 2006 pentru ca a fost cea mai mare temperatura dupa inregistrarea din 1910.

UK

Schimbarile climatice au sporit in mod semnificativ sansele de a avea valuri de caldura de vara in Marea Britanie. Un studiu realizat de Met Office spune ca, caldura inregistrata in 2018 a fost de aproximativ 30 de ori mai mare din cauza emisiilor generate de activitatea umana.

Fara a preconiza exact sansele unui val de caldura in Marea Britanie in vreun an dat,in termeni generali, un climat in schimbare inseamna ca acest lucru va creste la 12%, sau aproximativ o data la opt ani.

Vara aprinsa din 2018 a fost cea mai calda pentru Marea Britanie. Anotimpul este legat cu anii 1976, 2003 si 2006 pentru ca a fost cea mai mare temperatura dupa inregistrarea din 1910.

Temperaturile ridicate cauzate de schimbarile climatice care s-au mentinut in majoritatea regiunilor din Marea Britanie au atins punctul culminant la 27 iulie, cand la Felsham, in Suffolk, au fost inregistrate 35,6 grade Celsius.

Schimbarile climatice

Acum, cercetatorii au analizat datele observate utilizand modele climatice care pot simula lumea cu sau fara impactul emisiilor de combustibili fosili. Anuntand concluziile lor la discutiile climatice globale din Katowice, Polonia, cercetatorii britanici Met Office au declarat ca impactul incalzirii globale a fost semnificativ. ,,Schimbarile climatice au facut ca valul de caldura pe care l-am avut in aceasta vara sa fie mult mai mare, de aproximativ 30 de ori mai ridicat decat ar fi fost daca nu ne-am schimba clima prin emisiile de gaze cu efect de sera”, a declarat Prof. Peter Stott, din analiza.

„Daca privim inapoi de-a lungul multor secole, vedem ca vara din anul 2018 a fost un eveniment foarte rar inaintea revolutiei industriale, cand am inceput sa pompam gazele cu efect de sera in atmosfera”.

Cercetatorii spun ca sansele de a avea o ridicare a temperaturii sunt in jur de 0,4% in fiecare an. Schimbarile climatice au atins cota in mod semnificativ la aproximativ 12% in fiecare an, iar dosarul istoric, sustin ei, le intareste cazul.